15. születésnapját ünnepli a Képzelt Város

15. születésnapját ünnepli a Képzelt Város

Hazánk legmarkánsabb poszt-rock zenekara, a Képzelt Város november 4-én, az A38 Hajón ünnepli 15. születésnapját. A különleges estén a zenekar a teljes eddigi életművéből előkerülnek majd dalok, így rég nem játszott kedvencek is felcsendülnek majd a koncerten. A Képzelt Város előtt a TPSRPRT és a Black Mongo játszik majd. 

 

A Képzelt Város összetéveszthetetlen hangzásával stabil pontot jelent a hazai poszt-rock szcéna egén. Noha az elmúlt közel másfél évtizedben a csapat számos tagcserén átesett, a védjegyüknek számító cselló, a sodró, olykor légies, később súlyosabbá váló dallamok a zenekar mind az öt lemezén megfigyelhetők: a bemutatkozó Mit Nekemen (2009), az első komolyabb sikereket jelentő Héliumon (2012), az űrhajós házaspár tragédiáját feldolgozó Anatolijon (2013), a zenekar életében számos változást hozó Ködön (2016) és a tavaly megjelent, angol nyelvű Samizdaton. 

2005-ben alakult a zenekar, sajnos a tavalyi évfordulót elvitte a karantén. Egyedül Marci alapító tag a zenekarban, én egy évvel később csatlakoztam, de talán akkor kezdett kialakulni az az irány, amin azóta is haladunk. Sokan fordultak meg azóta a zenekarban, sokat változtunk mi is, de valahogy mégis egységes ez az öt nagylemez, amit eddig összehoztunk. Ezen a koncerten ezt az egységet szeretnénk megmutatni, minden lemezről játszunk dalokat, a jelenlegi felállásra áthangszerelve” – összegzi az elmúlt 15 évet Győrffy Máté, a zenekar gitárosa. 

A Képzelt Város előtt a zenekar vendégeként már bizonyított, kísérletező krautrock kvartett, a TPSRPRT és a korábbi Marionette ID és annabarbi tagok által alapított Black Mongo játszik.

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2890387714557664 

Jegyek:
Elővétel: 2500 Ft
Helyszíni: 3000 Ft

Jegylink: https://www.a38.hu/hu/program/kepzelt-varos-hu-21696

 

Képzelt Város – Unsound:

 

 

Képzelt Város – Samizdat:Képzelt Város – Stolen Land: