2022 decemberben a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az ‘Ennio Morricone – The Official Concert Celebration’!

2022 decemberben a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az ‘Ennio Morricone – The Official Concert Celebration’!

ENNIO MORRICONE – THE OFFICIAL CONCERT CELEBRATION

 

Ennio Morricone családja koncertturnét jelentett be az elhunyt zeneszerző tiszteletére  2022-ben Budapesten is felcsendülnek Morricone slágerei.

2022. december 18-án 20:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az ‘Ennio Morricone – The Official Concert Celebration’.

 

November 10-én az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone születésnapján jelentette be az elhunyt legenda családja: világturnét szerveznek a mester tiszteletére. Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és legnagyobb hatású alakjának slágereit megszólaltató koncertsorozatnak budapesti állomása is van.

Ennio Morricone több, mint 500 kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint 100 komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint 800 000 fős nézőközönségének.

Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót  szimfonikus zenekar, kórus illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020-as év közepére fejezte  be az új műsor terveit, azonban  a koncertet már nem élhette meg.

 

   Andrea and Ennio_Credit_A. Morricone

 

2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában sajnos elhunyt.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja  nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet.

A magyar rajongók, 2022. december 18-án …… órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát  melyet fia, Andrea Morricone fog vezényelni. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételek is bemutatásra kerülnek a Maestro-ról  munka, illetve  interjúk közben.
Andrea Morricone az új műsorról: „Ez sajnos nagyon  szomorú élmény is egyben: természetesen nagyon hiányzik édesapám, de az, hogy megtisztelhetem őt azzal, hogy teljes szimfonikus zenekarral és kórussal vezénylem a fenomenális zenéjét, nagy és mély érzelmekkel teli élmény lesz,  nagyon várom hogy együtt ünnepeljem őt rajongóival szerte a világon.”

Floris Douwes, a GEALive producere hozzátette: „Egy életre meghatározó élmény volt közel 7 évig turnézni Ennioval, és áldás volt, hogy sikerült vele létrehozni ezt az új produkciót abban a tudatban, hogy színpadra lépünk és  amelyre teljes áldását adta. A rajongók nagyon gyakran kértek  filmklipeket  a koncerteken, ezt a kérést most tiszteletben tartjuk, és közösen  tisztelgünk  a Maestro és művészi öröksége előtt. ”

„…a zene megfoghatatlan, nincs formája, olyan, mint egy álom: akkor létezik, ha előadják, és  akkor ölt  alakot a hallgató elméjében.” – Ennio Morricone

 

A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és  több mint 50 énekesből álló kórus szólaltatja meg.

Andrea Morricone évek óta ismert karmesteri és zeneszerzői  kiemelt munkásságáról, mely a filmzenétől a klasszikus-kortárs és crossover dalokig minden műfajt átölel. Számos alkotása közül talán a  leghíresebb műve a Cinema Paradiso „The Love Theme”, amelyen édesapjával  Ennio Morriconéval együtt dolgozott, és amelyért BAFTA-díjat kaptak.  Figyelemreméltó  és ismert munkái közé tartozik a 2015-ös világkiállítás témája, a „La Forza Del Sorriso”, amelyet Andrea Bocelli énekelt. 2020 januárjában, Andrea a Cinema Paradiso zenéjét vezényelte édesapja előtt, aki életműdíjat kapott az eseményen.

A Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, Európa egyik  vezető és legkeresettebb zenekarai közé tartozik. Az elmúlt 28 év alatt igen színes és széles  repertuárban szólaltak meg. 

A klasszikus, filmzene, jazz és musicalek által olyan népszerű  világsztárokkal dolgoztak, mint  pl: Lalo Schifrin, Pino Donnagio, Giuliano Taviani, Danny Elfman, Hans Zimmer, James Newton Howard, Quentin Tarantino, Vince Mendoza, Giuseppe Tornatore, Carl Davis, Steven Mercurio, Marcello Rota, Vladimir Cosma, Christian Lindberg és Chick Corea és nem utolsó sorban Ennio Morriconeval, akivel számos európai turnéban, koncerteken, stúdiófelvételeken működtek közre.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

A koncert szervezői a Green Stage Production és a Multimedia Organisation.

 

EM-OfficialConcertCelebration_BUD_horizontal

 

 A Green Stage Production mottója:”Földünk védelme tudatos célunk, ezért minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott események ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes“.

Jegyértékesítés :

November 12. péntek 10:00 órától  24 órás élő internet kapcsolattal elektronikus jegyet vásárolhat  online www.eventim.hu -n, illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.                                       

 

                                                                                                                                  

ENNIO MORRICONE – THE OFFICIAL CONCERT CELEBRATION


NOVEMBER 2022

November 28 London, O2 Arena

November 30 Berlin, Mercedes Benz Arena

DECEMBER 2022

December 1 Frankfurt, Festhalle

December 2 Rotterdam, Ahoy Arena

December 4 Brussels, Paleis 12

December 6 Paris, AccorHotels Arena

December 18 Budapest,  Aréna

December 19 Prague, O2 Arena

December 20   Vienna, Stadthalle

December 21 Krakow, Tauron Arena

December 22 Lodz, Atlas Arena                                                                                                                                                                             

www.greenstageproduction.com

www.morriconeofficialconcert.com

www.facebook.com/maestroenniomorricone