61 évesen hosszú betegség után elhunyt a Roxette duó énekesnője Marie Fredriksson

61 évesen hosszú betegség után elhunyt a Roxette duó énekesnője Marie Fredriksson

61 évesen hosszú betegség után elhunyt a Roxette duó énekesnője Marie Fredriksson adták hírül a svéd magazinok.

 

A lap információja szerint Marie Fredriksson december 9-én hétfőn reggel hunyt el.

A svéd énekesnőnél 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot, azóta (17 éve) harcolt a rákkal. Családja, férje 2 gyermeke gyászolja.

A Roxette duo másik tagja Per Gessle a Twitteren keresztül küldött búcsúüzenetet, így búcsúzott:

“Az idő annyira gyorsan telik. Nem is volt olyan rég, mikor éjjeleken és nappalokon át álmodoztunk a kis lakásomban. Micsoda álom ez, amit végül megosztottunk egymással! Megtisztelve érzem magam, hogy találkozhattam a tehetségeddel és nagylelkűségeddel. Minden szeretetem küldöm neked és a családodnak. Semmi nem lesz többé ugyanaz.”

 

© MAIRO CINQUETTI / NURPHOTO

 

 

A Roxette svéd duót 1986-ban alapította Marie Fredriksson és Per Gessle. Több híres slágerük is született, többek között: It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do, The Look.

A svéd duó 2002-ben visszavonult, mikor az énekesnőnél agydaganatot diagnosztizáltak. 2009-ben úgy nézett ki Marie Fredriksson felépült, így 8 év után a svéd popduó újra visszatért a zenei életbe. Magyarországon is többször felléptek, először 1992-ben jártak hazánkban, majd 2011-ben és 2015-ben láthatta őket újra a magyar közönség. A 2015-ös koncerten Marie Fredriksson már széken ülve, támaszkodva énekelt a koncerten.

Az énekesnőnek 2015-ben, The Love Of Life címmel megjelent egy életrajzi könyve. Ebben a könyvben így írt magáról:

“A betegség miatt sok évem elveszett. De nincs olyan nap, amikor ne jutna eszembe, mennyire hálás vagyok, hogy még itt lehetek – és énekelhetek.”

A svéd Roxette popduó több mint 75 millió lemezt adott el szerte a világon.