80 évesen elhunyt Ginger Baker a Cream zenekar legendás dobosa

80 évesen elhunyt Ginger Baker a Cream zenekar legendás dobosa

Nyugodjon békében!

 

Október 6-án 80 éves korában elhunyt a Cream legendás dobosa. Ginger Baker már szeptember végén kórházba került, és akkor a családja annyit közölt a nyilvánossággal, hogy a zenész állapota kritikus. A Facebook oldalán megjelent információ szerint békésen hunyt el a reggeli órákban. A halál oka ismeretlen.

“Rendkívül szomorúan közöljük, hogy Ginger ma reggel békésen elhunyt. Köszönet mindenkinek az utóbbi hetek kedves szavaiért.”

 

 

Ginger Baker London, 1939. augusztus 19.  angol rockdobos, aki a Graham Bond Organisationban szerzett hírnevet, de a Cream együttesben vált világhírűvé.

A Cream előtt tagja volt a Blues Incorporatednek , a Graham Bond Quartetnek és a már említett Graham Bond Organisationnak.

A Cream feloszlása után részt vett több projektben is: a Robert Stigwood menedzser által 1969-ben létrehozott Blind Faith-ben és a saját maga által alapított két zenekarban, a Baker’s Air Force-ban (1970) valamint a Baker-Gurvitz Army-ban (1975), tagja volt a The Jeff Beck Groupnak és játszott az Atomic Roosterben is.

Játékában a kemény rock mellett a jazz is nagy szerepet kap. Baker olyan dobos legendákra volt hatással, mint például Keith Moon a The Who-ból vagy a néhai Led Zeppelin ütőse, John Bonham.

(Forrás: Wikipédia)