A Fekete fátylasok először Magyarországon, Black Veil Brides koncerten jártunk

A Fekete fátylasok először Magyarországon, Black Veil Brides koncerten jártunk

A Fekete fátylasok először Magyarországon, Black Veil Brides koncerten jártunk.

(Black Veil Brides koncert 2022.06.01. Budapest Park – koncertbeszámoló)

 

A Black Veil Brides először érkezett Magyarországra fennállásuk ideje alatt. Eddig mindig csak a környező országok voltak a célpontok, de idén, június elsején, a nyár első napján végre minket is meglátogattak, reméljük nem utoljára. Az eredetileg 2020 június 8-ára kitűzött koncertet 2 évvel eltolva kellett megrendezni a Budapest Parkban, de a hűséges rajongók türelmesen, de izgatottan várták, hogy elérkezzen ez a hatalmas pillanat. A turné szervezése folyamán logisztikai fennakadások adódtak, így az eredetileg másodikára tervezett koncert egy nappal előbb lett meg megtartva.

 

 

A Black Veil Brides (röviden BVB) egy 2006-ban, Hollywoodban alakult rock együttes. A zenekar arcfestését és megjelenését még a 80’-as évekbeli glam metal zenekarok (például a Kiss és a Mötley Crüe) ihlették. Az öt fős zenekar korábban már sok tagcserén átesett, de az énekesük, Andy Biersack mindvégig állandó maradt. 2020-ban kiadták a legelső albumuk, a We Stitch These Wounds újravett verzióját Re-Stitch These Wounds néven. 2021 októberében kiadtak egy új albumot, ami a The Phantom Tomorrow nevet kapta. Azóta kiadtak egy új videóklippel rendelkező dalt, a Born Again-t, ami 3 hét alatt több mint egy millió megtekintést kapott a YouTube-on. A legnépszerűbb zenéjük viszont az In The End, ami decemberben ünnepli a 10. szülinapját, és azóta töretlen a sikere. Eddig 6 stúdióalbumuk jelent meg, és izgatottan várjuk a többit.

 

 

A közönség végeláthatatlan üdvrivalgásban tört ki, mikor meg lehetett látni a dobost a színpadra felvonulni, és ez csak erősödött mikor a banda többi tagja (különösképpen az énekes, Andy) tűnt fel a világot jelentő deszkákon. Szinte egyből a húrok közé csaptak egy régebbi zenéjükkel, a Faithless-el, aminek a refrénjét és a vokálját a közönség együtt énekelte Andy-vel (ahogy az összes dalnál). Majd folytatták egy másik régi, de ikonikus zenéjükkel, a Coffin-nal, amiben az énekes meg is csillogtathatta a screaming tudását, amit a közönség lelkes sikoltozással jutalmazott.

 

 

Ez után a legújabb albumukról játszották el a Crimson Skies-t, hogy ezt követően megint vissza evezzünk a régi vizekre és romantikázzunk kicsit a Rebel Love Song-ra. Majd következett a Wake Up, és megint egy új zene a legutolsó albumról, a Scarlet Cross, hogy utána már csak a régi vonalon mozogjanak az All Your Hate, Knives And Pens, The Legacy című számaikkal, ez utóbbit a közönség teli torokból üvöltötte, jobban, mint az eddigieket. Ekkor berobbant a Fallen Angels, majd a legnagyobb közönségkedvenc, az In The End.

 

 

A hangulat a tetőfokára hágott, mindenki énekelt, ugrált, jól szórakozott és olyan gyorsan történt minden, hogy senki se fogta föl, hogy meghajoltak és leköszöntek. A közönség ordított, sikoltozott, tapsolt, de sajnos nem jöttek vissza ráadást adni. Alig fogtuk föl és a tömeg 5-10 perccel a vége után kezdett oszladozni a nagyszínpad elől. Az énekes Andy végig tartotta a kommunikációt a közönséggel, énekeltetett, hallani akarta a hangunkat és ezt jelezte is felénk. Látni lehetett néhány pillanatban a döbbenetet és csodálatot az arcán, hogy itt is milyen lelkes a BVB-Army (a rajongóikat hívja így az együttes).

 

 

Nagy örömömre inkább a régebbi ikonikus zenéiket játszották, így teli torokból tudtam énekelni és átadni magam az élvezetnek, mivel ezek a zenék által ismertem meg őket. Számomra egy hatalmas élmény volt, mivel nem hittem volna, hogy valaha is eljönnek Magyarországra, és már egy évtizede hallgatom a zenéiket. Remélem még ellátogatnak hozzánk többször is, akár hosszabb koncertet is adnak, mert túl hamar elrepült ez az 50 perc. Mire észbe kaptunk, vége is lett, de még így is felejthetetlen tombolás volt és egy hatalmas lépés az együttesnek a magyar rajongói felé.

Szöveg: Szabó Petra

Fotók: Hetessy-Németh Tünde