A koncert, ahol az összes számot elejétől a végéig énekelte a közönség – Louis Tomlinson koncerten jártunk

A koncert, ahol az összes számot elejétől a végéig énekelte a közönség – Louis Tomlinson koncerten jártunk

A koncert, ahol az összes számot elejétől a végéig énekelte a közönség – Louis Tomlinson koncerten jártunk

(Louis Tomlinson koncert 2023. 09.15. Papp László Budapest Sportaréna)

 

Bár Louis Tomlinson nem adott teltházas koncertet, mégis teljesen elbűvölte rajongóit első budapesti fellépésén.

 

 

Jártam már sok olyan koncerten, amikre szinte lehetetlenség volt jegyet szerezni, mégsem nyűgöztek le annyira, mint az ezúttal csupán fél Budapest Arénát megtöltő angol Louis Tomlinson. (Vannak olyanok, akik szerint egy igazi bulin egy gombostűt sem lehetne leejteni, de én személy szerint örültem annak, hogy végre úgy hallgathattam végig koncertet, hogy nem kellett nyomorogni.) Akik ott voltak, azoknak igazán emlékezetes élményben lehetett részük, akik pedig csak gondolkodtak, menjenek-e, de végül mégsem jöttek, azok bizony utólag bánhatják. (Többen mesélték, hogy voltak, akik hajnal óta táboroztak a bejáratnál, kifelé menet pedig én is tapasztaltam, hogy a koncert vége után még másfél órával is rajongók sokasága szobrozik a kijáratnál.)

 

 

Meglepő módon a két előzenekar is magasra tette a lécet. A sort a 23 éves brit énekes- dalszerző, Andrew Cushin és zenekara nyitotta, méghozzá igazán fülbemászó dallamokkal, majd következtek honfitársaik, az indie rock zenét játszó fiatalok, a The Lathums, akik szintén óriási felvezető bulit csaptak.

 

 

A főkoncert kezdete után teljesen tetőfokára szökött a hangulat.  A hangosítók és a világosítók is kitetettek magukért ezen az estén, talán csak az énekes nem olyan régi megfázása ronthatott volna az élményen, bár a közönségen az sem múlott. Olyat ugyanis még nem láttam, hogy a rajongók – többnyire fiatal lányok – elejétől a végéig fújták kívülről és énekelték is az összes számot, méghozzá úgy, hogy visszhangzott a csarnok.

 

 

A most 31 éves Tomlinson korábban szólóban és zenekarával is elindult a brit X Faktor megmérettetésén, ugyanis ex-tagja a csupán 6 évet megélt One Direction fiúcsapatnak, amely körülbelül tíz éve volt a csúcson. Igaz szólóénekesként kiesett, de az One Directionnel egészen a döntőig menetelt. Az együttes Midnight Memories című One Direction albuma a legkelendőbb lemeznek bizonyult a 2013-as évben, Where We Are címre keresztelt turnéjuk pedig a legsikeresebb lett az azt követő évben. Bár pályafutásuk rövid volt, 2020-ig több mint 70 millió hanghordozójuk kelt el világszerte, amellyel az egyik legelismertebb fiúbandává váltak. Azt viszont, hogy az énekes egyedül is megállja helyét, olyan slágerek bizonyítják, mint például a Two of Us; Kill My Mind; We Made It; Miss You; Walls (ez debütáló szólóalbumának címe is egyben), vagy a Bebe Rexhával közös Back to You. Jelenleg második lemezével, a Faith in the Future-rel turnézik és ezúttal Budapestet is útba ejtette.

 

 

Ahogyan lekapcsolódtak a fények az Arénában, a zenekar is elkezdett játszani, majd pár pillanat múlva Louis is színpadra lépett és rögtön egy pörgős számmal a The Greatesttel kezdett bele, amit a hasonlóan ritmusos Kill My Mind követett. Mindig történt valami izgalmas a háttérben, különböző videókat vetítettek, a megvilágítás pedig a ritmus ütemére folyamatosan váltakozott. Egy nagykoncert szokásaihoz híven azért a pirotechnikai elemek is előkerültek egyszer-egyszer. A leglenyűgözőbb látvány talán mégis az volt, amikor a She Is Beauty We Are World Class – nál percekig a szivárvány színeiben pompázott minden (még én is).

 

 

De az is különlegesen hatott, amikor a fények fel és le gyúltak, mialatt a közönség is beszállt telefonjai vakujával a fényjátékba. A több mint egyórás koncert setlistje 21 számból állt, Louis új lemezéről 14 dalt játszott el, a korábbiak közül pedig olyanokat, mint a Night Changes, Where Do Broken Hearts Go, illetve az 505 című Arctic Monkeys-feldolgozást és egy korábbi duettjének, a Back To You–nak az újragondolt változatát is hallhattuk. Az utolsó számnál, a Silver Tonguesnál lesétált a rajongókat üdvözölni, eközben hatalmas vörös szalagok hullottak fentről az ott lévők nyakába, és egy pillanatra úgy tűnt, mintha a búcsúzás lassított felvételének részesei lennénk(egyébként az enyémben is landolt pár darab, amiket aztán alig győztem letekerni magamról). Egy biztos, ez az este bizonyította, hogy még csak teltházra sincs szükség egy igazán jó bulihoz.

 

 

Írta: Matolcsi Zita

Credit: Hetessy-Németh Tünde

Szervező: Live Nation

Kapcsolódó tartalom:

Louis Tomlinson koncertotók 2023.09.15. Papp László Budapest Sportaréna