A legenda tovább él – Tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában koncertezett a The Dire Straits Experience

A legenda tovább él – Tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában koncertezett a The Dire Straits Experience

Tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában koncertezett a The Dire Straits Experience – koncertbeszámoló

(The Dire Straits Experience koncert 2019.04.04. Papp László Budapest Sportaréna)

 

 

 

Több mint 25 év telt el mióta a Dire Straits zenekar feloszlott, de jelentős, színvonalas zeneművet hagytak hátra, több mint száz millió eladott album, aminek eladási száma folyamatosan növekszik, mivel a fiatalabb generáció közül is rengetegen csatlakoznak rajongótáborukhoz. A zenekar 40 éves múlttal rendelkezik, így már több mint 40 éve szólalt meg először a rádiókban a Sultans of Swing sláger.  Az 1977-ben alakult The Dire Straits örökségét viszi tovább a The Dire Straits Experience formáció.

 

 

Csütörtök végre felcsendültek a legendás Dire Straits-dalok, ugyanis a The Dire Straits Experience formáció ma este birtokba vette a Papp László Budapest Sportarénát. A Dire Straits tagjai, Alan Clark, Chris White és Phil Palmer 2011-ben létrehozták a The Staraits zenekart, hogy egy jótékonysági koncertet adjanak a közönségüknek. Mark Knopfler a Dire Starits énekese, zenekarvezetője sikeres szólókarrierje miatt, Alan Clark Terence Reis dalszerző-énekest kérte fel, hogy Mark Knopfler távollétében legyen a zenekar frontembere. Bár a The Sraits formáció nem sokáig tartott, de a rövid idő alatt 25 országban több mint 150 koncertet adtak.

 

Pár éve már a The Dire Straits Experience hozza el a rajongók nem kis örömére a klasszikus mindenki által ismert Dire Straits híres slágereket. 2017-ben már jártak nálunk szintén hatalmas sikerrel a Papp László Budapest Arénában, és akkor is hatalmas érdeklődés övezte érkezésüket. Csütörtök este újra egy fantasztikus időutazáson vehettünk részt, hihetetlen amit láttunk, hallottunk. Terence Reis gitáros, énekes, nem csak Mark Knopfler gitárjátékát és énekstílusát kísérteties módon pontosan replikálja, hanem nagy örömmel és szenvedéllyel is játszik a színpadon. Egy biztos, tegnap este felejthetetlen élménnyel gazdagodott mindenki aki eljött meghallgatni őket az Arénába!

 

 

Photos: Hetessy-Németh Tünde
Szervező: Broadway Jegyiroda

Kapcsolódó tartalom: The Dire Straits Experience – koncertfotók – 2019.04.04. 20:00 Budapest Aréna