Angyalok és Emberek címmel megjelent az Ossian új nagylemeze

Angyalok és Emberek címmel megjelent az Ossian új nagylemeze

Három évvel A Teljesség LP után február 9-én új nagylemezzel jelentkezett a Paksi Endre vezette Ossian. Az Angyalok és Emberek albumon helyet kapott 12 dal az elmúlt időszakban született anyagok önálló arculatra formált zenei világát követi, viszont egy továbbfejlesztett és még érettebb formában, mind a hangszerelést, mind a kibővült kreatív mag fantáziadús alkotói munkáját tekintve.

Paksi Endre:
“Három éve jelent meg az előző Ossian lemez, de azóta sem unatkoztunk, sőt! A Covid ideje alatt nekünk egy csodálatos gyógyír volt, hogy folyamatosan dolgozhattunk, muzsikálhattunk. Ketten Ricsivel tartottuk egymásban a lelket, és alkottunk olyan dolgokat, amikről szerintem bátran kijelenthetjük, hogy idő és értékálló anyagok lettek. Hála Istennek azóta véget ért ez a sötét időszak, és 2022 második felétől elkezdtünk újra koncertezni is. Még akkor, annak az évnek a végén pedig eljött az, amit én csak a ‘kegyelem állapotának’ nevezek, vagy egyszerűen csak ‘ihletnek’, mert elkezdtek jönni, áramlani az ötletek. Ez Ricsit is nagyon inspirálta, újra kölcsönhatásba kerültünk egymással. Ráadásul azóta, hogy 2022-ben elkezdtünk koncertezni, Attika (Ádám Attila billentyűs) is állandóan velünk volt. Először csak a régi dalokat hangszereltük meg úgy és ott, ahol azt éreztük, hogy az élő hangzáshoz kell valami pluszt tennünk. Az új dalokhoz pedig már úgy álltunk hozzá, hogy a legnagyobb szeretettel felkértük őt, vegyen részt a munkában, amire ő nagy örömmel igent mondott, és most már együtt dolgoztunk.”

 

 

A dalokat hangszerelte: Paksi Endre, Rubcsics Richárd, Ádám Attila

Közreműködött: a Kismarosi Római Katolikus Templom Énekkara (kórus: 03., 09. és a 12. dalokban)
Bánhegyi Tünde – hegedű (07.dal) Egedy Piroska – cselló (07.dal)

Az album felvételei az RP Stúdióban készültek 2023-ban.

Kórus felvételek: SuperSize Recording Stúdió (2023)

Cselló felvétel: Mentes Norbert – Rönkház Stúdió, hegedű felvétel: Szűcs Norbert – Northsound Stúdió

Zenei rendező: Rubcsics Richárd, Paksi Endre

Az alkotói folyamatról:
“Jelenleg már hárman alkotjuk a zenekar dalszerzői magját, Ricsi, Attika és én. Ricsivel ezer éve ismerjük egymást és dolgozunk együtt, 25 nagyszerű közös év van mögöttünk. Most pedig, friss vért adva a zenekarba, Attika lépett be közénk. Róla már ‘Az Igazi Szabadság’ idején éreztem és tudtam, hogy kiváló dallamérzéke van. Már ott is volt minden dalban billentyű, és amikor azokat feljátszotta, és beszélgettünk a dalszerzésről, hangszerelésről, egyértelmű lett, a mi világunk kompatibilis egymással. Most aztán tényleg engedtük kibontakozni, amivel a mozaikkockák a helyükre kerültek… Szóval változatos volt a dalszerzési folyamat, aminek az lett az eredménye, hogy egy sokszínű anyag született.”

Tracklista:
1. Továbblépni
2. Létezik
3. Soha nem késő
4. Angyalok és emberek
5. Vigyél el
6. Próbálj meg élni
7. Hetedhét őrület
8. Az Élet megéget
9. Méltósággal
10. Valaki gondolt rám
11. Ébredés
12. FélútonAz Angyalok és Emberek CD egy 24 oldalas – exkluzív interjúkat (Paksi Endre, Rubcsics Richárd, Ádám Attila), két posztert, és egy lemezismertetőt tartalmazó – tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.

A CD+magazin kombó elérhető a Relay és InMedio újságosoknál, 150 nagyobb benzinkút újságos részlegén, illetve az Auchan áruházakban, valamint a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein. De természetesen továbbra is rendelhető akár LP-n, további sok-sok Ossian relikvia mellett a kiadói shopból: https://ossian.hmusic.hu/

Az albumról eddig már (klipként vagy szöveges videóként) bemutatott dalok: Továbblépni, Az élet megéget, Hetedhét őrület, Angyalok és emberek, Soha nem késő
YouTube playlist: https://bit.ly/48UHJLh

Az Angyalok és Emberek album az online felületeken:
https://songwhip.com/ossian/angyalokesemberek

Ossian:
Paksi Endre – ének, összes vokál
Rubcsics Richárd – gitárok
Ádám Attila – billentyű
Erdélyi Krisztián – basszusgitár
Kálozi Gergő – dobok

Ossian FB-oldal: https://www.facebook.com/OssianOfficial