Aréna Retro Party 2020. október 10. Budapest, Papp László Budapest Sportaréna

Házigazda: B. Tóth László

A show FOLYTATÓDIK …..A nagysikerű, TELT HÁZAS Aréna Retro Party után jön a következő.

Fellépők:

 

Sandra

Sandrát ekkoriban az európai popzene királynőjeként emlegette a média, egyenesen Madonna legfőbb riválisát látták benne.

Sandra egy fantasztikus önálló kislemezzel robbant be a pop világában, a Maria Magdalena hatalmas sikerrel repítette a hírnév felé. 21 országban (!) került a toplista élére, további 5 országban pedig a Top 10-be. S akik azt hitték, Sandra csupán egyslágeres előadó lesz, rövid időn belül csalódtak: az In the Heat of the Night újabb slágernek bizonyult. Előtte azonban – még 1985-ben – megjelent első albuma, a The Long Play. A 8 dalt tartalmazó korongról a Little Girl ugyancsak feliratkozott a slágerlistákra. 1986 októberében került az üzletekbe a Mirrors című LP, amelyről 4 dal került fel a toplistákra Európa-szerte: Innocent Love, Hi! Hi! Hi!, Midnight Man, Loreen. Az album nyitófelvétele,a (Don’t Cry) The Breakup of the World a néhány hónappal korábbi csernobili atomkatasztrófa hatására született. A nagy sikerszámok mellett a Everlasting Love valamint a Stop For A Minute lett még nagy sláger.

 

 

Boney’M

A Boney’ M az eurodiszkó egyik legnagyobb popegyüttese volt. Az együttes szülőatyja Frank Farian zenei producer volt aki létrehozta a társulatot. Fénykorában a Boney’ M a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt. A 1980-as évek- ben a Boney M is többször szerepelt a sikerlistákon. 2006-tól a Boney’ M feat. Liz Mitchell nevű együttesével turnézik.Frank Farian menedzser kizárólag a Liz Mitchell-féle együttest tekinti az eredeti Boney’ M utódjának. Több nagyszerű dal – ami azóta is fennmaradt – került ki a kezeik közül: Olyan nagy slágereket, mint a Rasputin,Babylon,Daddy Cool, Ma Baker, Sunny a világ bármely pontján korosztálytól függetlenül énekelnek a mai napig.

 

 

Sabrina

Olasz popénekesnő, modell, színésznő és zenei producer.. Énekesi pályája első és legsikeresebb szakaszában csupán a Sabrina nevet használta, rajongói pedig Sabrynak becézték. Az 1980-as évekmásodik felében vált nemzetközileg ismert popsztárrá. Még 1986-ban piacra dobták a Sexy Girl című
kislemezét, amelyhez a címnek megfelelő énekesnői imázs már adott volt. A dal Olaszországban gyorsan népszerű lett, de külföldön is egyértelmű sikert aratott.. 1987-ben azonban bekövetkezett az amire mindenki várt. A Boys (Summertime Love) című dallal, amely az esztendő egyik legnépszerűbb
európai slágere lett. Eleinte úgy reklámozták, hogy ő „Olaszország válasza Samantha Foxra”, a temperamentumos Sabrina azonban kikért magának minden összehasonlítást brit pályatársnőjével.

 

 

Silent Circle – Először járnak Magyarországon!

A Silent Circle német könnyűzenei együttes, amely az 1980-as években volt népszerű. Tagjai az énekes Martin Tychsen (Jo Jo Tyson), a billentyűs és dalszerző Axel Breitung és a dobos Jürgen Behrens (CC Behrens). Az együttes főként Euro disco, Eurodance és pop műfajokban alkotott.
A Silent Circle tagjai az 1980-as évek elején összeállt trió amely innentől viselte a Silent Circle nevet.Az első kislemezük a Hide Away – Man is Comin’! volt, amely ismertséget szerzett nekik. Ezt olyan további, sikeres kislemezek követték, mint a Touch in the Night, a Stop the Rain, a Love is just a
Word és a Time for Love. 1986-ban megjelent első albumuk, a No. 1, amely 11 dalt tartalmazott. 1987-ben két új kislemezük, Danger Danger; és Oh, Don’t Lose Your Heart Tonight, 1990-ben újabb album került piacra, amely 10 dalt tartalmazott, ebből kettő 1987-ből származott, kettő pedig remix volt. 1993-ban válogatásalbumuk is megjelent Best Of Silent Circle címmel, amely kizárólag remixeket és a régi dalok felújított, áthangszerelt változatait tartalmazta. 1994-ben a Back című albummal tértek vissza, amely 12 új dalt tartalmazott, majd 1998-ban Stories ’bout Love címmel újabb albumot jelentettek meg, szintén 12 dallal.

 

 

Lian Ross

Lian Ross német Hi-NRG és Euro disco énekesnő. Ismert olyan zenészek dalainak előadásáról, mint
Sylvester „Do You Wanna Funk” és a Modern Talking „You’re My Heart, You’re My Soul” című dalai.Saját számai közül nagyobb sikereket többek között a következők értek el: „Say You’ll Never”,„Fantasy”, és „Scratch My Name”. 2005-ben megjelent egy válogatásalbuma, melyen ismertebb számai találhatóak meg, The Best of and More címmel. Az utóbbi időben két nagy sikerű dala jelent meg, a Never Gonna Lose, a ZYX Records németországi kiadásában 2005. december 27-én, valamint
a „Young Hearts Run Free”, melyet a Blanco y Negro Music adott ki Spanyolországban, 2009.szeptember 9-én.

 

 

Fancy

Fancy német italo disco énekes, dalszerző, producer. Az 1980-as évek könnyűzenei életének egyik meghatározó alakja volt, aki a mai napig aktív. Első felvételeit schlager stílusban készítette el Tess Seiges néven, mielőtt 1984-ben berobbant az italo disco műfajába a Slice Me Nice című dallal. Háromszor került a Billboard listáinak élére. Olyan slágerei születtek ezután, mint a Bolero (Hold Me In Your Arms Again), Lady of Ice, Chinese Eyes és a Flames of Love. Fancy további slágereket is írt
olyan előadóknak, mint Grant Miller, Linda Jo Rizzo, Marc Buchner, The Hurricanes, Mozzart,Siegfried&Roy és Timerider, Tess vagy Ric Tess álnéven.

 

 

Bikini 

A Bikini együttes 1982-ben ben alakult Németh Alajos (basszusgitár) ötlete alapján. Első énekesük Nagy Feró volt, aki akkor az épp szünetelő Beatrice zenekar frontembereként jeleskedett. A zenekarba Feróval együtt érkezett Vedres József (Vedres Joe) gitáros is. Az újonnan alakult zenekarhoz még csatlakozott Németh Gábor (Alajos testvére), Szűcs Antal Gábor gitáros akik, az akkoriban megszűnt Dinamitból csatlakoztak. A kezdetekben egy sajátos, újhullámos  punk rock zenét játszottak. 1985-ben Nagy Ferót D. Nagy Lajos váltotta, aki Gallai Pétert hozta magával. A zenekar, az évek alatt több tagcserén esett át. 1988-ban megjelent „Ha volna még időm” című nagylemezük amellyel végleg beírták magukat a sztárok nagykönyvébe. Ezután a m,agyar pop-rockzene egyik legnagyobb klasszikusává váltak. 1992-ben egy időre elbúcsúztak a közönségtől a Budapest Sportcsarnokban tartották a búcsúkoncertjüket. 1997-ben újra összeállt a Bikini, további tagcserék következtek. Leghíresebb slágereik: Ha volna még időm, Közeli helyeken, Megüssem vagy ne üssem, Ki visz haza, Mielőtt elmegyek..

 

 

Zoltán Erika

Zoltán Erika már gyermekként zongorázni tanult, és dzsesszbalett órákra járt. 1984-ben Pásztor László (Neoton együttes) indította el a zenei pályán. 1986-ban Siófokon az Interpop Fesztiválon a Szerelemre születtem című dallal közönségdíjat nyert, ekkor várt híressé a popzenei életben. A népszerű énekesnő 1,5 millió eladott hanghordózóval büszkélkedhet. 1994-ben ben felvette az Erika C. művésznevet. Az énekesnő később saját kiadót alapított. Leghíresebb slágerei: Szerelemre születtem, Túl szexi?, Remetelány, Casanova, Csak egy szerelmes lány vagyok..

 

 

Jegyek: 

https://www.ticketportal.hu/event/ARENA-RETRO-PARTY-2

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2670851079637685/

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

dátum

okt 10 2020

időpont

19:00 - 12:00

Koncertbeszámolók

Five Finger Death Punch először Magyarországon, avagy Báthory Zoli hazatért – Megadeth, Dave Mustain újra jó formában van!
Five Finger Death Punch először Magyarországon, avagy Báthory Zoli hazatért – Megadeth, Dave Mustain újra jó formában van!

Megadeth – Five Finger Death Punch – koncertbeszámoló  (Five Finger Death Punch ...

A Dream Theater professzionális előadásával elvarázsolta a Budapest Aréna közönségét
A Dream Theater professzionális előadásával elvarázsolta a Budapest Aréna közönségét

Dream Theater koncert – koncertbeszámoló (Dream Theater: Distance Over Time + 20 years of ...

A Slipknot szétzúzta a Budapest Arénát!
A Slipknot szétzúzta a Budapest Arénát!

Slipknot – Behemoth koncertek – a Papp László Budapest Sportarénában jártunk – ...

Sabaton – The Great Tour, avagy az idei év első tökéletesre sikeredett nagy bulija a Budapest Arénában!
Sabaton – The Great Tour, avagy az idei év első tökéletesre sikeredett nagy bulija a Budapest Arénában!

Sabaton – Apocalyptica – Amaranthe koncertek – a Papp László Budapest Sportarénában ...

A szabadság vándorai – Demjén Ferenc visszatért
A szabadság vándorai – Demjén Ferenc visszatért

Demjén és Barátai koncerten jártunk a Papp László Budapest Sportarénában  – koncertbeszámoló ...

Koncert Magazin