Hot Wheels™ Monster Trucks Live 2022 – Repülő autó szörnyek a Budapest Arénában! (Képgaléria)

Hot Wheels™ Monster Trucks Live 2022 – Repülő autó szörnyek a Budapest Arénában! (Képgaléria)

Hot Wheels™ Monster Trucks Live 2022 – beszámoló

(Hot Wheels™ Monster Trucks Live 2022.03.20. Papp László Budapest Sportaréna)

 

Most, hogy végre (talán már véglegesen?) megszabadultunk a járványtól a kedv és az élet kezd visszatérni az emberekbe. A Live Nation és a Raycom-Legacy Content Company, a Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) partnereként elhozta nekünk a Hot Wheels Monster Truck sorozatát.

 

 

Ha valaki nem tudná, hogy miről van szó (tegnapig én sem tudtam :), az jobb, ha megkérdez egy kéznél lévő 10 éves gyereket, aki szinte biztosan több infóval rendelkezik a témáról. De ha a közelben nem találunk ilyet, akkor leírom, hogy itt bizony egy csipetnyi (azaz inkább sok ezer lóerőnyi) Amerikáról van szó. Hatalmas kerekekkel felszerelt, majdnem 2000 lóerős, négy kerék kormányzású autó-szörnyek törnek-zúznak, ugratnak, borulnak, gumit füstölnek. Félelem nélküli motoros kaszkadőrök gravitációt meghazudtoló ugrásokkal hozzák a szívbajt mindenkire. Közben a hangszórókból hihetetlen jó zenék bömbölnek. Feledhetetlen szórakozás nem csak gyerekek, de a gyerek lelkű szülők részére is.

 

 

Eredetileg csak 2 előadást hirdettek meg az Arénába, de mivel mindkettő teltházas lett ezért még egy harmadik előadásra is sor került vasárnap délelőtt.

Az előadás eredetileg azért jött létre, hogy a gyerekek élőben is láthassák azokat a modell autókat, melyekkel esténként játszanak, ugratnak a szülők feje felett. A műsor két blokkból állt össze, ezeket úgy negyed óra szünet választotta el egymástól. A show alatt komoly verseny folyt a versenyzők közt. Az első szakaszban egyesével felsorakoztak a főszereplők, azaz a hatalmas autók. Olyan fantázianevekkel, mint Tiger SharkCsonttörő, vagy a legújabb, legerősebb darab, a hatalmas dinoszauruszról mintázott Mega Wrex. A feladatok egyszerűek, de annál látványosabbak voltak. A roncsautókból épített akadályokon minél magasabbra és minél messzebbre kellett ugratni. És persze minél inkább összezúzni ezeket. Valamint nézhettük a híres “fánkolást” is, ami abból állít, hogy körbe-körbe pörgették ezeket az autószörnyeket.

 

 

A szünet előtt érkezett meg a tüzet eregető, roncsautókat evő vas T-Rex.  A szünetben egy hatalmas felfújható rámpa és egy ugrató került az Aréna közepére, aztán megérkeztek a speciális motorok. A három extra bátor motoros olyan ugrásokat mutatott be, amitől az emberek szája tátva maradt. A fizikát és a gravitációt is meghazudtolták a fantasztikusan koreografált és kivitelezett mutatványok.

 

 

Az utolsó szakaszban visszatértek a hatalmas négykerekűek és egy fantasztikus free style előadással tették fel a pontot az i-re.

A fotók készítését a Raycom-Legacy Content Company, LLC © 2022 engedélyével a Hot Wheels Mattel, Inc. biztosította.

B. T.Fotók: Hetessy-Németh Tünde