Július 1-én nyitja meg kapuit Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz utazócirkusza!

Július 1-én nyitja meg kapuit Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz utazócirkusza!

„Nem hagyjuk cirkusz nélkül az országot!”

Július 1-jén Balatonlellén nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb utazócirkusza. Jó hír, hogy a nehézségek áthidalására Szadán létrehozott Safari Park-ot továbbra is üzemeltetni fogják, így a nyáron még egészen biztosan ellátogathatunk hazánk első és egyetlen autós szafarijába is!

 

Vadonatúj lovas artista számokkal, világhírű nevettetőkkel (Steve & Jones) és további világszámokkal – ’Motorozás a halálgömbben’, a Monte-carlói Arany Bohóc-díjat nyert drótkötél egyensúlyozó, valamint az Arany Pierrot és Arany Bohóc-díjjal méltatott ’Ballett Lóháton’ produkciókkal – indul a Magyar Nemezti Cirkusz turnéja a tervek szerint és a jogszabályi kereteknek megfelelően július 1-én a Balatonlellén.

„Hetedik generációs artistaművészként, fontos, hogy a porondon maradjunk. Nem hagyjuk cirkusz nélkül az országot! Úgy döntöttünk, hogy az újabb jogszabályok és a tervek szerint július 1-jén erősen korlátozott számban, maximum negyed házzal elindítjuk a turnét második otthonunkban, Balatonlellén. Mivel a várhatóan megengedett nézőszám nem fedezi az egzotikus állatok utaztatásával és tartásával járó költségeket, direkt erre a turnéra összeállított lovas- és háziállat produkciókkal készülünk az Osztrák Nemzeti Cirkusszal együttműködésben. Ezzel a kooperációval az ő fennmaradásukat is szeretnénk segíteni. Mindemellett a Safari Park is tovább fog üzemelni, így azok sem lesznek csalódottak, akik még nem jutottak el.” – fogalmaz Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, a Szada Safari Park megálmodója. 

 

 

Hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb utazócirkusza május 20-án óriási sikerrel nyitotta meg a Safari Parkot 5 hektáros téli szállásán. „Nem számítottunk ilyen mértékű érdeklődésre. A szafari ötlete régi álmom volt, de jelen helyzetben alapvetően mentőöv számunkra. Az állatok fenntartási költségét önmagában nem fedezi a park, de hatalmas segítség és hálásak vagyunk, hogy ezt megvalósíthattuk.”

Jó hír, hogy a balatoni cirkuszi előadásokra a közöség kívánságára visszatér a gyerekek kedvence, az olasz bohóc páros Steve & Jones. A világhírű duó – amely már korábban is szerepelt a Magyar Nemzeti Cirkusz színeiben – hosszas karantén, és az olaszországi drámai szituáció megélése után – végre visszatérhet hozzánk! A fiatal előadóművészek – akik szerencsére teljesen egészségesek – forradalmian megújították a műfajt, modern előadásmódjukkal a mai gyerekekhez szólnak. A tradíciókkal szakító, vagány megjelenésükkel és aktuális poénjaikkal mindenkinek a szívébe belopják magukat!

Ifj. Richter József arany díjas artistaművész vezényletével kezdi meg a szezont a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén július 1-jén; miközben édesapja, a Kossuth-díjas Richter József irányításával továbbra is várják az egzotikus állatok és az autós szafari szerelmeseit a Pest megyei Szada Safari Parkba.

 

MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ – Balatonlelle, Cirkusz tér

  1. július 1-től augusztus 28-ig, hétfőtől szombatig 20:00 órától

 

MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ ’SZADA SAFARI PARK’

Előzetes online regisztráció kötelező!

https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/

Turnusok: keddtől vasárnapig, hétköznap: 11:00-16:00-ig, hétvége és ünnepnapok: 10:00-17:00-ig.

 

 

www.magyarnemzeticirkusz.hu