Ma 40 éve alakult meg a 80-as évek egyik legsikeresebb zenekara a Mötley Crüe!

Ma 40 éve alakult meg a 80-as évek egyik legsikeresebb zenekara a Mötley Crüe!

Hivatalosan ma 40 éve, 1941. január 17-én alakult meg a világ egyik leghíresebb amerikai glam metál zenekara, a Mötley Crüe. A a 80-as évek egyik legsikeresebb zenekarát, Nikki Sixx basszusgitáros és Tommy Lee dobos alapította. Mick Mars gitáros és Vince Neil énekes csak a későbbiekben csatlakozott hozzájuk. A Mötley Crüe, a rocktörténet egyik legkelendőbb zenekara, akik a glam metal legnagyobb lemezeladásaival és az egyik leglátványosabb koncertjeivel büszkélkedhetnek. Az Egyesült Államokban 25 millió, míg világszerte több mint 100 millió albumot adtak el.

Az együttes kicsapongó életvitelével, mértéktelen drog és alkoholfogyasztásukkal, hangos botrányaikkal hamar nagy hírnevet vívott ki magának. Legfőképpen ők testesítették meg a “Szex, drogok és rock n” roll” életstílust. A Mötley Crüe, a rocktörténelem egyik legmozgalmasabb, legbotrányosabb, legsokkolóbb zenekara. A 40-es pályafutásuk alatt, többet szerepeltek a bulvársajtóban, mint a zenei szaklapokban. Extravagáns megjelenésük, színes rongyokból, magas sarkú csizmákból állt, amihez rikító sminket és különleges hajkoronákat viseltek.

2014-ben bejelentették visszavonulásukat. Egy The Final Tour névre keresztelt világ körüli búcsúturnét terveztek. A turné 2014 júliásában kezdődött amivel bejárták az egész világot, köztük Dél – Amerika, Japán, Ausztrália, Új- Zéland, Európa, és Közel-Kelet. A búcsúturné 2015 december 31-én, Los Angeles-ben a Staples Center színpadán ért véget, ekkor volt az eddigi utolsó élő fellépésük.

2019. november 19-én egy látványos videóval bejelentették, hogy újra összeállnak és visszatérnek.

 

 

A zenekar hivatalos Facebook oldalán emlékezett meg a 40 éves évfordulóról.

 

 

 

Boldog születésnapot a Mötley Crünek.

Fotó: Mötley Crüe Facebook