Ma este nyit a Budapest Park – Jönnek majd a legnagyobb hazai sztárok, de itt lesz újra Billy Talent vagy a The Cult is -Sajtótájékoztatón jártunk

Ma este nyit a Budapest Park – Jönnek majd a legnagyobb hazai sztárok, de itt lesz újra Billy Talent vagy a The Cult is -Sajtótájékoztatón jártunk

Április 27-én megkezdődik a Budapest Park idei, immár 12. szezonja. Az előző esztendő  a Park eddigi legsikeresebb éve volt, de minden esély megvan arra, hogy az idei évben még ezt is sikerül majd felülmúlni. Az eddig meghirdetett koncertek közül hat már most biztos, hogy teltházas lesz.

 

 

Április 27-én a turbo-etno nyolcasfogat Aurevoir. nyitja meg hivatalosan is a szezont. Pénteken a Punnany Massif foglalja el a színpadot, szombaton pedig rögtön az idei szezon első nemzetközi fellépője, az electro swing stílus elsőszámú úttörője, Parov Stelar veszi át a terepet. A hétvégét a születésnapos Alvin és a Mókusok zárja, akik ígéretük szerint 30 éves fennállásuk legnagyobb és leglátványosabb koncertjét adják.

 

 

A következő hónapokban számos hazai produkció készül majd valami különlegességgel. Tizenkettedik teltházas koncertjére készül a Halott Pénz, ami abszolút rekord; különleges, “Megőrül a szív” című tematikával készül a Margaret Island; új dalokat is hoz magával a Carson Coma; Bódottától mámoros estét varázsol nekünk a Honeybeast; új színpadképpel ballag el az idén 18 éves Irie Maffia és öt év után újra a Parkban játszik – ráadásul a szezon első budapesti koncertjét adja – az Ivan & the Parazol.

 

 

De persze attól sem kell félnünk, hogy nemzetközi sztárok nélkül maradnánk ebben az évben. Jön majd a Simple Plan; Billy Talent (tavaly őrületesen nagy koncertet adtak); először jön Magyarországra Machine Gun Kelly; és itt lesz a (az általunk talán legjobban várt) The Cult is.

Ahogy azt megszokhattuk, a Parkban a koncertek után sem ér véget az este, 22 órától különböző zenei stílusokon átívelő bulikkal várják a szórakozni vágyókat, négy tánctéren.

 

 

Kifelé kevesebb a zaj, befelé jobb a hangzás

Jó néhány jelentős újítással is készülnek a szervezők, hogy még tökéletesebb élményben legyen része a szórakozni vágyóknak. A legfontosabb, hogy a főbejárat immár több emelet magasságban tornyosul. Ennek elsősorban akusztikai funkciója lesz. Nem fog kellemetlen módon visszaverődni a hang a szemközti bevásárlóközpont homlokzatáról. Valamint a környezet zajterhelése is csökken majd. A hangrendszeren is jelentős fejlesztést hajtottak végre, sokkal nagyobb teljesítmény érhető most már el és ez magával hozza az eddig is remek hangminőség további javulását. 

 

 

McDonald’s is csatlakozik a Budapest Parkhoz

 

 

A Budapest Park szervezői a tavalyi drasztikus változások után sem dőltek hátra, és rengeteg újdonsággal készülnek. Még sosem kezdték el ennyi idővel a nyitás előtt a helyszín kialakítását: több mint 60 új konténert szereztek be az eddig meglévő 280 mellé. A fejlesztés leglátványosabb a pontja a teljesen megújult főbejárat, amely mostantól több emelet magasan tornyosul. Ennek több oka is van: egyrészt a kapukon átlépve tényleg mindenkinek olyan érzése lehet, hogy egy új világba csöppent, és kint hagyja a valóságot. Másrészt akusztikailag is fontos lépés volt ez, az építmény ugyanis a Soroksári út felőli oldalon is bent tartja a hangot, csökkentve ezzel a környezet zajterhelését, illetve javítja a koncertek hangzását. Ugyanez a funkciója a vasúti töltés felőli hatalmas akusztikai falaknak is. A változásokról Pálffy András, a Budapest Park vezérigazgatója a következőképp beszél:

“Az egyik legfontosabb tudásunk a fejlődés képessége, úgy változunk, ha kell, alkalmazkodunk, hogy közben megőrizzük a jól működő elemeinket, folyamatainkat, hagyományainkat. Minden tekintetben fejlesztünk évről évre, szervezeti, építészeti, szemléletmódbeli, folyamatbeli és technológiai téren egyaránt. Mégis úgy gondolom, különleges a jelen helyzet, talán a pandémia következtében történt lassulások miatt is most koncentráltan óriásiakat lépünk előre.”

 

 

 

A széles ételkínálat mellett természetesen idén is rengeteg hűsítő italból választhatunk, a Budapest Sör pedig egy alkoholmentes újdonsággal, a Budapest Szörppel is készül. A frissítőket továbbra is repohárba kérhetjük, viszont a tavalyi rendszert továbbfejlesztve digitalizálhatjuk a tokeneket a RevoToken alkalmazáson keresztül. Ennek lényege, hogy a telefonos applikáció segítségével továbbra is ingyenesen tudunk újrapoharat igényelni, amennyiben azt 72 órán belül leadjuk bármelyik CupRevolution patnernél.

 

 

Minden eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektettek a Budapest Park megjelenésére is, amely Kiss-Benedek Kristóf art director irányításával született meg, az Abstract Group közreműködésével. Teljesen új ruhát kapott a monumentális főbejárat és a nagyszínpad, illetve visszatért a 2018-as lead grafikát készítő, azóta jelentős hazai- és nemzetközi sikereket elérő Pápay Fanny, aki a friss backstage külsejét álmodta újra, a kivetítőkön pedig Wator Ádám animációit láthatjuk. A merch tekintetében is új kreatív partnerrel dolgoznak: a Creals csapata egy igazi streetwear kollekcióval készül.

 

 

A Budapest Park a zenén túl mindig is küldetésének tartotta, hogy egyéb kulturális programokkal szélesítse a palettát. Ennek jelentős mérföldköve a május 21-én megrendezésre kerülő Csinibaba Táncdalfesztivál, ahol az idén 40 éves Katona József Színház társulata a Parkban is gyakran megforduló vendégénekesekkel egészül ki, ezzel egyfajta hidat képezve az élőzenei és a színházi világ között. Az esemény a Mastercard támogatásával valósul meg, akik ezen a különleges, kulturálisan is meghatározó eseményen felül további négy koncertet támogatnak majd az évadban. A Katona József Színház és a Budapest Park összefonódását erősíti tovább a nemrégiben megjelent nyitófilmjük is, amelyben Jordán Adél, Ónódi Eszter, Elek Ferenc, Lengyel Benjámin és Tasnádi Bence szavalnak egy nem mindennapi verset, amelynek sorai a legkülönfélébb dalszövegrészletekből állnak össze.

 

Credit: Hetessy-Németh Tünde