Ma ünnepli 75. születésnapját Frida az ABBA énekesnője

Ma ünnepli 75. születésnapját Frida az ABBA énekesnője

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Fridának!

Anni-Frid Lyngstad (Frida) 1945. november 15-én született Norvégiában. Az ABBA együttes legendás énekesnője.

 

Fotó: https://femina.hu/vilagsztar/abba-anni-frid-lyngstad-2018/

 

Az ABBA svéd eurodiszkó-együttest 1972-ben alapította Agnetha Fältskog (Anna), Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad (Frida).

Igazán 1974-ben ismerte meg őket a világ, amikor a Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. Onnantól éveken át uralták világszerte a toplistákat. A svéd popegyüttes 1982-ben feloszlott. Eredetileg csak szünetet szerettek volna tartani, de ez végül az együttes végét jelentette. A legendás svéd pop csapatnak a mai napig rengeteg a követője, dalaikat több generáció dúdolja az egész világon.

 

 

 

Az együttes nevét, az ABBA nevet Stig Anderson találta ki az együttes tagjai kezdőbetűiből Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid. Pályafutásuk alatt több mint 100 dalt jelentettek meg és kb. 400 millió lemezt adtak el világszerte.

 

 

A legnagyobb slágereik: Mamma Mia, Dancing Queen, Gimmie! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), Chiquitita, The Winner Takes It All, Fernando, Happy New Year, I’m a Marionette, Money, Money, Money, Ring Ring, SOS, Thank You for the Music, That’s Me, Tiger, Waterloo, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, Fernando, Super Trouper..

A csapat utolsó nagy slágere, One of Us .

 

További infó: https://hu.wikipedia.org/wiki/ABBA