Megjelent az Angertea hatodik nagylemeze, a Darkmind

Megjelent az Angertea hatodik nagylemeze, a Darkmind

Az 1996-ban indult csongrádi trió új albummal örvendeztette meg hazai underground rock / metal színteret (is) figyelemmel követő, értő fülű hallgatóságot – hét évvel a Snakes in Blossom után megérkezett a 7 tételes Darkmind!

Mihály Gergő (ének / gitár) ajánlója:
“Igyekeztünk egy olyan lemezt csinálni, ami egyrészt méltó az Angertea örökségéhez, másrészt egyfajta kívülálló a mai anyagok között. Ezúttal nincsenek akusztikus slágerek, átvezetők, „csak” 7 dal bő negyven percben, amelyekbe minden tudásunkat, tapasztalatunkat és érzelmünket beletettük. Ez az első albumunk, amin a zenekar a saját Teaplant nevű stúdiójában dolgozott, a hangzásért pedig én feleltem. Közben a zenekarhoz megérkeztek a CD-k, és sokak kérésére tartottunk egy közös dedikálást is, hogy a megrendelt lemezeket aláírva tudják átvenni a megrendelők. Pólóink is készültek, mindenki boldog.”

 

 

Dallista:
01. Labyrinth
02. Embrace of Lizards
03. Gain Overdose
04. The Unexpected Gift
05. Sacred Garden
06. Genocide?
07. Darkmind

A borítóról:
Eddig majdnem mindig a saját festményeim voltak a fronton. Ezúttal viszont ahogy meglett a ’Darkmind’ cím, egyből egy ilyen régies, reneszánsz festmény ugrott be egy vérző fejű majomkirályról… Enyhe utalás ez a mai „királyokra”… És hát én teljesen más stílusban festek… Viszont, eszembe jutott Szekeres Péter festőművész barátom, akiről tudtam, hogy képes megfesteni a víziómat. Kiváló munkát végzett.”

 

 

Angertea:
Mihály Gergely – ének / gitár
Miguel Peralta Angel – basszusgitár
Bárkai László – dob

A zenekar nyáron és ősszel kisebb turnéra indul, ahol bemutatja majd az anyagot, amit Uzseka Norbert, a HammerWorld Magazin újságírója – többek között – így jellemzett:
A nagymágocsi Angertea trió szinte egy külön világ. Több mint negyed évszázada zenélnek, és a saját hangjukra is jó rég rátaláltak, mely minden hatása mellett is ezer közül felismerhető. S mégis folyton változik, amit csinálnak, mindig tudnak valami újat mutatni. Az underground szellemiség egyik legerősebb hazai bástyája ez a hármas… 10/10 pont”

Darkmind Tour 2023
06.10. Debrecen – Deeprecen Fesztivál
06.23. Szigetvár – Progcamp
09.08. Békéscsaba – Csabagyöngye
09.16. Szentes – Ifjúsági Ház
10.07. Budapest – 7/8-ad Fesztivál (Yuk)
10.13. Szarvas – Zebra
11.24. Székesfehérvár – 8-as Műhely
12.08. Budapest – Robot

Angertea FB-oldal: www.facebook.com/angerteahun

Darkmind album az online felületeken: https://songwhip.com/angertea/darkmind

zenekari fotó: Piller György