Mobilmánia – Megjelent a tavalyi Aréna koncert felvétele, ma délután dedikálás a Liquid Rock-ban!

Mobilmánia – Megjelent a tavalyi Aréna koncert felvétele, ma délután dedikálás a Liquid Rock-ban!

A mai napon megjelent a MOBILMÁNIA régen várt “Vikidál 70 / Zeffer 60 / Mobilmánia 10” kiadványa a Hammer Records gondozásában, mely a 2018. januárjában, a Papp László Budapest Sportarénában tartott teltházas tripla jubileumi óriáskoncert teljes felvételét tartalmazza. Ma 17 órától a megjelenés alkalmából a zenekar dedikálást és közönségtalálkozót tart a budapesti Liquid Rock-ban.

 

 

Dedikálás, közönségtalálkozó:
2019 szeptember 13. Budapest – Liquid Rock (Rákóczi út 10, 1072)
www.facebook.com/events/620991378389751/

 

Az eseményen egy élő bejelentkezés keretében a közelmúltban balesetet szenvedő, és emiatt távolmaradó Gamsz Árpád énekessel is felveszik a kapcsolatot a Mobilmánia tagjai, akik ilyen formában mind jelen lesznek a dedikáláson.

A “Vikidál 70 / Zeffer 60 / Mobilmánia 10” elnevezésű rendezvényen teljes életműkoncertet adott Vikidál Gyula, melynek első felvonásában a több, mint 50 éves pályafutása alatt általa ismertté vált rockoperák, musicalek részletei, valamint P. Box és Dinamit dalok hangzottak el, a második etapban pedig a Zeffer Andrással közös P. Mobil és Mobilmánia dalok kaptak helyet, melyet a közönség eredeti tagokkal és vendégekkel láthatott / hallhatott. Az estét a Fonogram-díjas Mobilmánia 10 éves jubileumi koncertje zárta, szintén több vendéggel és szimfonikus nagyzenekarral kiegészülve. A mobilmania.band/arena/ oldalon két előzetes videó már elérhető a kiadványról, egy a Mobilmánia, egy pedig a Vikidál 70 részből, ezek megtekinthetőek az alábbi linkeken.

 

Mobilmánia: Honfoglalás I. – Őshaza
(Hivatalos felvétel a Vikidál 70 – Zeffer 60 Aréna koncertről)

 

Vikidál Gyula: Föld és ég gyermekei
(Hivatalos felvétel a Vikidál 70 – Zeffer 60 Aréna koncertről)

 

“Vikidál 70 / Zeffer 60 / Mobilmánia 10” az online felületeken:
songwhip.com/album/mobilmania/vikidal-70-zeffer-60-mobilmania-10-i
songwhip.com/album/mobilmania/vikidal-70-zeffer-60-mobilmania-10-ii
songwhip.com/album/mobilmania/vikidal-70-zeffer-60-mobilmania-10-iii

A koncert előadói:

Vikidál Gyula – ének
Zeffer András – ének, billentyűs hangszerek, hammond orgona
Kékesi László – ének, basszusgitár
Donászy Tibor – dob
Gamsz Árpád – ének, akusztikus gitár, gitár
Nusser Ernő – gitár
Kispál Balázs – gitár

Vendégek, közreműködők:

Závodi János – gitár
Lukács Peta – gitár
Nagy Anikó színművésznő
Zöld Csaba színművész
Homonyik Sándor énekes
Szabó “Morci” László
Jankai Béla – billentyűk
Jankai Sebastian – basszusgitár
Jankai Valentin – dob
Czifra Miklós – gitár
Kósa Zsolt – vokál
Toldi Tamás – vokál

Mobilmánia Facebook:
www.facebook.com/mobilmaniaofficial/

Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

 

A Zeffer Andrással készült interjú:

Mobilmánia – Monumentális és attraktív kiadványcsomag a tavalyi hármas

jubileumot megünneplő Arénás koncert felvételeiből

Dedikálás és közönségtalálkozó a megjelenés napján, szeptember 13-án

A 2018-as Vikidál 70 / Zeffer 60 / Mobilmánia 10 elnevezésű, több blokkból álló teltházas Arénás nagykoncert anyagának megjelenését ünnepelheti a Fonogram-díjas zenekar és rajongótábora szeptember 13-án. Az eseményt egy dedikálással egybekötött közönségtalálkozó teszi még emlékezetesebbé, amit a budapest Liquid Rockban tartanak. Zeffer András zenekarvezető billentyűs/énekest a kiadványról, a közelmúlt kiemelkedő eseményeiről, valamint a Gamsz Árpád énekest ért balesetről, és ennek tükrében a következő hónapok megmozdulásairól kérdeztük.

A tavaly januári – hármas jubileumot megünneplő – teltházas Aréna nagykoncert kép-

és hanganyaga most hétvégén jelenik meg. Mielőtt ennek bemutatását kérném tőled, mi a legelső, ami eszedbe jut arról az estéről?

Az egész elmúlt negyven-negyvenöt, Vikidál Gyula esetében 50 évünk. Úgy gondolom, hogy

ez a hármas jubileum olyan zseniális egybeesés volt, és annyira jó üzenete volt ennek a koncertnek, ami ritkaság.

Mint ahogy magával a rendezvénnyel, most az azt megörökítő kiadvány megjelenésével is nagyot mertetek álmodni, monumentális a csomag.

Így van! Közel húsz hónapig tartott, amíg kézzelfogható nem lett annak az estének az ilyetén

„dokumentálása”. A koncert teljes anyaga egy 5 korongos digipak box szettben (3CD, 2 DVD) és a legjobb pillanatokat tartalmazó dupla vinyl LP-n lát napvilágot! Mindkét kiadvány limitált példányszámban készült el, és ebben a formában csak egyszer került legyártásra. Gyönyörű lett a kivitelezés, mind a grafikusok által elkészített külcsín, mind a hang- és képanyag hatalmas munkát követően vált véglegessé, és készült el. A próbanyomatot – ami nemsokára ki lesz sorsolva a rajongók között – kézbe fogva, végignézve-, hallgatva az egész anyagot, azonnal előjön az az érzés, mintha az Arénában ülne az ember, komoly emlék-„halmaz” tolul fel, és pozitív érzelmi dolgokat nyit ki az ember lelkében. 

Tavasszal Észak-Amerikában is jártatok. Hogy sikerült ez a kiruccanás, illetve, hogy látod, esetleg lesz-e folytatása?

Nagyon vártuk már ezt a lehetőséget, több évtizedes álmunk teljesült, hogy három városban – Los Angeles, Edmonton, Vancouver – is játszhattunk. Csodálatos élmény volt az egész kint tartózkodásunk, nagyon jó érzés volt a diaszpórában élő magyarok előtt fellépni a saját dalainkat, de a koncerteken kívüli városnézések, és azok az impulzusok, amik ott értek minket, életünk végéig emlékezetesek maradnak. Észak-Amerika visszavár minket, mert most jó pár város kimaradt a feszített program és szűk időkeret miatt, úgyhogy minimum két-három hétre megyünk legközelebb, sőt Ausztráliába is kaptunk meghívást 2021-re. Remélem, oda is sikeresen kijutunk majd.

A nyári fesztiválszezont idén is a már hagyományosnak mondható Mobilmánia Piknikkel indítottátok. Ez a rendezvény miért kiemelt jelentőségű a számotokra?

Mert nagyon fontosnak tartom a közönségbázisunk folyamatos gründolását, azaz, hogy

tartsuk velük komolyabban is a kapcsolatot. Itt azokról a rajongókról, a keménymagról

beszélek, akik nem cserélgetik a pólóikat, rendszeresen Mobilmánia koncertekre járnak.

Nekik szeretnénk ezzel a piknikkel – amit idén már tizedik alkalommal szerveztünk meg –

egy olyan személyes találkozást biztosítani, ahol el lehet velünk beszélgetni a főzőcskézés,

kikapcsolódás közben, mintha egy kötetlen kerti partin lenne mindenki. Ezeken a

megmozdulásokon a zenekar minden tagja részt vesz, és természetesen Horváth Attila

szövegírónkat is meghívjuk. A Hajógyári-sziget északi csúcsát szoktuk megcélozni, és most

már több százan jövünk össze egy-egy ilyen alkalomkor. Mindig nagyon jó a hangulat, és én

azt is szeretem, hogy ott annyira megnyílhatunk a résztvevők felé, hogy olyan kérdéseket is

feltehetnek, amikre a válaszokat nem kaphatják meg az újságokból. De ez fordítva is így van, a találkozón vagy a hozzám érkező levelekben sokszor a legszemélyesebb dolgaikat tárják elém az emberek, sok esetben magánéleti- és egészségügyi problémákhoz is tanácsot, segítséget kérve. Egyszóval ezek a közös piknikek, a kellemes szórakozás mellett még közelebb hoznak minket egymáshoz, az összetartozásunkat, az egymáshoz való kötődésünket is erősítik.

Nemrég meghívást kaptatok az M2 Petőfi TV Akusztik – Legendák sorozatába. Hogyan

készültetek erre a fellépésre? Illetve, ennek hatására terveztek-e esetleg kimondottan

unplugged koncerteket a jövőben?

Engem már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy néhány dalunkat át kellene dolgozni akusztikus verzióba. Három-négy évvel ezelőtt az egyik Barba Negrás bulinkon volt is egy ilyen nagyon rövid blokkunk, de ez a mostani felkérés egy hatalmas löket volt ahhoz, hogy komolyabban meg is csináljuk, örömmel el is vállaltuk. Gamsz Árpi énekesünkkel ültünk neki

a dolognak, de mindenki nagyon lelkes volt, hozta az ötleteket, amiket aztán elkezdtük összegyúrni. És lám-lám, a sok munkának azonnal meg is volt az eredménye, mert amikor lement a televízióban a műsor, másnap tulajdonképpen felrobbant a Facebook, folyamatosan mindenki erről írt, és most, hogy a YouTube-ra is felkerült az adás, özönleni kezdtek a pozitív visszajelzések, azaz teljesen egyértelmű, hogy igény lenne egy ilyenre. Úgyhogy jövő év vége felé szeretnénk csinálni egy másfél- vagy kéthónapos akusztikus turnét, aminek valószínűleg a MÜPA-ban, vagy a Kongresszusi Központban lesz a záróeseménye.

A sok örömteli esemény és jó hír mellett szomorú aktualitás, hogy múlt hétvégén Árpi balesetet szenvedett. Azt már közzétettétek, hogy hazaengedték a kórházból, de kérdezném, hogy ott lesz-e a dedikáláson, valamint, hogy milyen ősz elé néz így a Mobilmánia?

Pont a napokban mondtam a feleségemnek, hogy Árpit annyira megszerettem, hogy nem csak kollégaként, hanem már szinte családtagként tekintek rá. De nem szabad nekem ilyet kimondani, mert rá nem sokkal érkezett a telefonhívás, hogy lakásfelújítás közben összetört alatta a létra, egy szerencsétlen balesetet szenvedett. Négy bordája eltört, és a gerinccsigolyája is elrepedt. Ráadásul én is pont egy létra tetején állva hallottam meg a hírt, ugyanis az unokabátyámnál épp villanyt szereltem… A folytatás tekintve: a turné elindul, Vikidál Gyuszi, Bajnok, és én tudunk énekelni, és kiderült, hogy Nusser Ernő barátom pedig vokálozni tud, így – szétosztva egymás között a dalokat – megoldjuk a már lekötött koncerteket. Ahogy most állnak a dolgok, én úgy látom, hogy hosszú lesz a rehabilitáció, Árpi a december 27-ei fővárosi karácsonyi nagykoncerten tud majd ott lenni. A 17 órakor kezdődő dedikálásra mindenkit szeretettel várunk. Ha a helyszínen meg lehet oldani, megpróbálunk Árpival egy élő Messenger bejelentkezést összehozni, a zenekar többi tagja, és Horváth Attila szövegíró természetesen jelen lesz.

KTA