“Nekem a zene mindig az öröm egyik legfelsőbb fokának forrása” – 69 éves Révész Sándor!

“Nekem a zene mindig az öröm egyik legfelsőbb fokának forrása” – 69 éves Révész Sándor!

Isten éltesse erőben és egészségben Révész Sándort!

 

“Nekem a zene mindig az öröm egyik legfelsőbb fokának forrása. Ünnep számomra, amikor művelem.” – Révész Sándor

Ma ünnepli 69. születésnapját Révész Sándor, EMeRTon-díjas, Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, és Pro Urbe Budapest díjas előadóművész, (2019), a Generál és a Piramis együttesek énekese.

 

 

Mint ahogy több médium is megírta, 2022. márciusában Révész Sándor stroke-kal került kórházba. Nagyon megijesztette rajongóit, egy egész ország izgult érte. Sándor azóta jobban van, egy csendes kis faluban gyógyul, ahol lelkiismeretesen végzi a rehabilitációt. Születésnapját jelenleg Ausztriában tölti, ahonnan üzente a rajongóknak, hogy remekül érzi magát. – írja a Blikk.

 

 

Révész Sándor 1953. június 24-én született. 16 évesen már ORI engedéllyel az Echo együttessel turnézott. 1971-ben került a Generálba, ahonnan Som Lajos kérésére 1975-ben távozott a Piramis zenekarba, ahol 1981-ig a zenekar frontembere volt. A Piramis zenekar a 70-es évek második felének, a 80-as évek elejének hihetetlenül népszerű rock zenekara a kor könnyűzenei életének kínosan magasba ívelő üstököse volt. A Piramis dalok nagy részét ma is kívülről fújja és rendületlenül imádja több generáció is.

 

 

Pályája során nemcsak a híres Piramis zenekar frontembere volt, hanem szép szólókarriert is befutott. Jelenleg két formáció tagja, a Révész-Závodi Piramis-évek és a Révész Sándor Rock and roll Közlegények produkciónak. Révész Sándor a hazai rocktörténelem egy meghatározó alakja, nagyon jó egészséget, erőt, boldogságot és hosszú életet kívánunk neki! Isten éltesse sokáig!