Nem lesz gáz – Új dallal, és a hozzá készített animációs klippel rúgja be az ajtókat a Junkies

Nem lesz gáz – Új dallal, és a hozzá készített animációs klippel rúgja be az ajtókat a Junkies

Nem lesz gáz… énekli (kétértelműen) a Junkies a jó tempósra vett új dalában, amihez egy – szöveges videónak jegyzett, de bőven az animációs kategóriába eső – kisfilm is dukál, készítője Rivasz Gergő.

Junkies – Nem lesz gáz (Hivatalos szöveges videó)

 

 

Szekeres András énekes a dalról:
“Ez a szám leginkább Attila (Barbaró Attila, gitáros) szerzeménye, de mi többiek is formáltunk rajta minimálisan. A Junkies pártpolitikai szinten sosem nyilvánult meg az elmúlt 28 évben – és nem is tervezzük -, de aktuális dolgokról (is) énekelünk, ahogy eddig is… Nem kell messzire menni, például amikor a pandémia alatt felerősödtek olyan hangok, hogy miért nem megyünk el kapálni, akkor jelentkeztünk az ‘El lehet menni dolgozni!’ című dallal. Vagy ott volt ez előtt a ‘Mindenkit utálok’ számunk. Elég nekünk egy helyzet, egy igazságtalanság – nevezhetjük szikrának -, ami elindít minket. Ennek a mostani nótának nem is lehetne aktuálisabb a szövege. Kicsit ironikus, kicsit gunyoros, mondhatni ez a mi fricskánk. Csak nevetni tudunk rajta… kínunkban.” 

 

 

A Junkies szeptember 9-én, a Barba Negrában játszik – a …Telepi gyerekek… címmel meghirdetett nagykoncerten a Ganxsta Zolee és a Kartel társaságában lép fel, és az előzetes híradások szerint egy speciális show-val készül mindkét formáció.

Andris a buliról:
“A két zenekar már nagyon régóta barátságban van egymással, olyannyira, hogy Vilkó (Takács Vilkó, gitáros) szinte tiszteletbeli ötödik tag a Junkies-ban. Jó néhányszor ugrott már be Barbaró helyére különböző bulikon. Mivel a kémia is megvan a két banda között, adott volt, hogy valami közöset csináljunk. Nem szeretném egyik meglepetést sem lelőni, ezért konkrétumokat nem említve most is csak annyit árulok el, hogy a két saját blokk után bőven lesz ‘átjárás’ a produkciók között. Az est névválasztása pedig evidens, ez volt a legkisebb közös többszörös a két zenekar között… hiszen amikor 20 éves volt a Kartel, akkor feldolgoztuk ezt a számot, sőt annyira a magunk képére tudtuk formálni, hogy simán bele lehet szaladni egy átlagos Junkies koncerten is, időnként elő-elővesszük.”

 

 

Menetrend:
18:00 kapunyitás
18:30 Jolly Jackers
19:45 Junkies & Ganxsta Zolee és a Kartel speciális show

Eseményoldal: www.facebook.com/events/449946173668795

Még előrébb tekintve, a Junkies október 7-től kezdődően az év utolsó negyedében az Aurora, illetve a Depresszió partnereként turnézik majd az országban. Pontos dátumok, helyszínek a zenekarok FB-oldalain.

H-Music online:
H-Music Webshop
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram