Omega 55 Sajtótájékoztató 2017.09.23. Budapest, Várklub

Omega 55 Sajtótájékoztató 2017.09.23. Budapest, Várklub

Omega 55 Sajtótájékoztató fotók – 2017.09.23. Budapest, Várklub

Credit: Hetessy-Németh Tünde

További fotókért kattints ide!

 

Új albummal ünnepli az 55. születésnapját az Omega együttes, amit december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában fog bemutatni a nagyközönségnek.

A legendás csapat szombaton első koncertjük helyszínén, az egykori Várklubban mesélt a múltról és beszélt a jelenről a sajtónak. „Itt játszott és próbált egy zenekar, amely 1962. szeptember 23-án véletlenül lett Omega. Jöttek-mentek az emberek, lubickolás volt ez az egész, boldog fiatalkor” – idézte fel Benkő László billentyűs a szombati sajtótájékoztatón, ahol még jelen volt az Omega együttes mai felállásából Kóbor János énekes, Molnár György gitáros és Debreczeni Ferenc dobos, valamint a zenekar mellett hosszú ideje dolgozó zenészek, Szekeres Tamás gitáros és Szöllőssy Katalin basszusgitáros, Földi Albert billentyűs, Trunkos András menedzser, szövegíró, az ős-Omegából Kovacsics András gitáros és Varsányi István basszusgitáros is.

„Döbbenten néztünk egymásra, megkérdeztük a portást, hogy ki vagyunk rúgva? Mire ő azt mondta, mi vagyunk az Omega, így neveztek el minket” – tette hozzá Benkő László.

Kóbor János elmondta, hogy az Omega új albuma Németországban fog megjelenni, de limitált példányszámban Magyarországon is terjesztésre kerül. Vannak rajta új és régebbi dalok, és a Volt egyszer egy Vadkelet című anyag a térségben az elmúlt évtizedekben működő több fontos zenekar, így a cseh Olimpic, a lengyel SBB és a keletnémet Puhdys előtt is tiszteleg.