Rendkívüli jogrend ma éjféltől – Bezárják a szórakozóhelyeket, és kijárási korlátozás lesz éjfél és hajnal 5 között

Rendkívüli jogrend ma éjféltől – Bezárják a szórakozóhelyeket, és kijárási korlátozás lesz éjfél és hajnal 5 között

Kedden este újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor kormányfő a Facebookon.

 

Mivel hazánkban még mindig drámai módon növekszik az új fertőzöttek száma, ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy újabb szigorító intézkedéseket vezet be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Az új szigorításokat Orbán Viktor ma este egy videóban ismertette a Facebook oldalán. Ma éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, ez egyelőre 90 napig lesz érvényben, esetleges meghosszabbításáról az Országgyűlés dönt majd. A magyar kormányfő azt is elmondta, hogy mivel a szórakozóhelyeken képtelenség gátolni a koronavírus terjedését, ezért úgy határoztak, hogy minden ilyen egységet haladéktalanul bezárnak. Éjfél és hajnali 5 óra között kijárási korlátozás lép majd életbe, – “Éjfélig mindenkinek haza kell érnie” – fogalmazott.

A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérséklése érdekében a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé teszik – ismertette a miniszterelnök.

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és a maszkhasználat kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, haladéktalanul azonnal bezárják – mondta Orbán Viktor.