Varga Miklós és a Band

Varga Miklós és a Band

István király, Petőfi Sándor, Dózsa György és Jézus Krisztus – kvízműsor kérdése lehetne, hogy mi bennük a közös. Nos, a helyes válasz: Varga Miklós. Hiszen mindannyiukat alakította zenés darabokban, méghozzá nem akármilyen szinten. Történelmi szerepeket keltett életre, miközben maga is szereplője a történelemnek, közelebbről a magyar rock történetnek. A Pandora’s Box eredeti felállásának volt frontembere 1980-82 között, 1984-ben hozta létre a több lemezt is készítő Varga Miklós Band nevű formációt, 1990-től pedig szólóénekesként járta az országot.

Varga Miklós és a Band 2005-ben jött létre, mai tagságában a névadó frontember mellett a fiatal tehetséges Kristóf Martin gitáros,a billentyűzés mellett produceri munkáiról is ismert Retzler Péter, és  Berczeli Csaba basszusgitáros, a doboknál Borbély Zsolt, valamint vokalistaként az ugyancsak énekes Toldi Tamás.

A zenekar műsora Varga Miklós szinte egész pályáját átfogja. Rockoperák dalai mellett egykori zenekarai slágereit és szólópályája legjobb számait hallhatjuk a koncerteken. Érdekes módon jól megfér egymás mellett az Őrült lány és az Oly távol vagy tőlem, vagy éppenséggel a Nemzeti dal és a Zöld, a bíbor és a fekete. Azt pedig nyilván nem kell mondanunk, hogy a generációkon átívelő sláger, az Európa is a műsor fontos része.

 

Koncertfelvétel:

 

Fotó: ATEMPO.sk

Varga Miklós hivatalos oldal: http://www.vargamiklos.hu/

Facebook hivatalos oldalak: https://www.facebook.com/Varga-Mikl%C3%B3s-Hivatalos-Oldala-676427295774091/

https://www.facebook.com/vargamiklosband/