Visual Europe Production – 3 millió forintot adományoz a Fábián Juli Emlékalapítványnak a zeneipari háttérmunkások megsegítésére

Visual Europe Production – 3 millió forintot adományoz a Fábián Juli Emlékalapítványnak a zeneipari háttérmunkások megsegítésére

Budapest, 2020. július 1. – A Visual Europe Production 3 millió forintot ajánlott fel ahhoz a pályázathoz, amelyet a Fábián Juli Emlékalapítvány írt ki a zeneipari háttérmunkások támogatására. A pályázati összeg a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, tourmanagerek megélhetéséhez járul hozzá. A pályázatokat július 3-ig még várja az alapítvány.

 

A rendezvényszakma az a terület, amelyet talán a legmélyebben érintett az elmúlt hónapok válsága, hiszen a nagyobb rendezvényeket, céges konferenciákat, zenés eseményeket, fesztiválokat teljesen ellehetetlenítette a világjárvány.

Az elmaradt koncertek, rendezvények miatti bevételkiesés mindenkit nehézségek elé állított az iparágban, de a legnagyobb problémát talán a zeneipari háttérmunkásoknak jelentette, akik nagyon kevés tartalékkal rendelkeznek.

Támogatásukra nemrégiben pályázatot írt ki a Fábián Juli Emlékalapítvány. A keretösszeg alapja a Rádió 1 DJ-i, Lotfi Begi és Andro által szervezett, a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint egyéni felajánlások.

Az egyik legnagyobb rendezvénytechnikai piaci szereplő, a Visual Europe Production 3 millió forintot ajánl fel a zenei háttérmunkások megsegítésére. A pályázatra július 3-ig még lehet jelentkezni a palyazat@fabianjuli.hu címen.

Bár a járványhelyzet cégünket is rendkívül érzékenyen érintette, mi az összes szakemberünket, technikai munkavállalónkat megtartottuk. Fontos volt számunkra, hogy a tehetséges, rátermett és hosszú idő alatt kiképzett munkatársaknak ne engedjük el a kezét. Szeretnénk a piac többi zenei háttérmunkásának is segíteni ezzel a felajánlással, hogy átvészeljék a tömegrendezvények, koncertek újbóli beindulásáig ezt az időszakot” – fogalmaz Marton Tamás, a Visual Europe Production üzletág-igazgatója.

 

További információ: https://www.fabianjuli.hu/

 press@nestcom.hu