Volt egyszer egy vadnyugat – Ennio Morricone egy felejthetetlen koncerttel búcsúzott Magyarországtól

Volt egyszer egy vadnyugat – Ennio Morricone egy felejthetetlen koncerttel búcsúzott Magyarországtól

Ennio Morricone – 60 Years of Music World Tour – koncertbeszámoló 

(Ennio Morricone Budapest – 2017.10.18. Papp László Budapest Sportaréna)

 

A 88 éves Ennio Morricone, 2017. október 18-án este egy felejthetetlen koncerttel búcsúzott el Magyarországtól. A világ talán legnagyobb olasz filmzeneszerzője, a 88 éves kétszeres Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas, Ennio Morricone A 60 Years of Music World Tour alkalmával hozta el életműve legnagyobb dallamait a magyar közönségnek. Szerda este a világ egyik legnagyobb hatású olasz zeneszerzőjét színültig megtelt aréna fogadta.

 

 

A két részből álló, több mint 2 órás koncerten, sokak könnyes szemmel talán utoljára hallgatták meg élőben a kedvenc filmzenei klasszikusaikat, többek között: “A Profi, A Volt egyszer egy vadnyugat, A jó, a rossz és a csúf, Volt egyszer egy Amerika, Nostromo, Cinema Paradiso, Aki legyőzte Al Caponét, A misszió, Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében, A munkásosztály a Paradicsomba megy, ismert világhírű művekhez komponált csodálatos dallamokat, Ennio Morricone vezényletével. Az este csúcspontja, a 2016-ban megjelenő Tarantino-féle Aljas nyolcas főtémája volt. A több mint 60 éve pályán lévő Ennio Morricone zeneszerzőt, aki a filmzene műfaj igazi mestere, a Papp László Budapest Arénában, több mint 200 zenész és énekes kísérte, többek között a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, Nagyváradi Állami Filmharmónia énekkara, valamint a Kodály Kórus tagjai. Kiemelt fellépőként Dulce Pontes és Susanna Rigacci.

 

 

A koncert utolsó perceiben a közönség állva tapsolt a teljesen megtelt Budapest Sportarénában, a kétszeres Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerzőnek, aki pályafutása alatt több mint 550 filmzenét és 100 klasszikus művet komponált. Ennio Morricone ezzel a turnéjával búcsúztatja a hat évtizedet átívelő pályafutását, a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben több koncertkörutat már nem vállal.

 

H.N.T.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Ennio Morricone 2017.10.18. Papp László Budapest Sportaréna