“A bölcs már látja, és a bolond is érti / Tűzre dobták az egész világot” – Új dal a Hét Jel projekttől: Áldozni készül

“A bölcs már látja, és a bolond is érti / Tűzre dobták az egész világot” – Új dal a Hét Jel projekttől: Áldozni készül

2021 decemberében jelentkezett legutóbb dallal Pócsi István és a HÉT JEL. Akkor egy lírai hangvételű szerzemény, az Üresen maradt lapok volt terítéken. A jövő februárra várható új lemez előszeleként debütál az új szám, Áldozni készül címmel.

 

Hét Jel – Áldozni készül:

Pistihez és a Hét Jel projekthez méltón itt is a szerzemény követelte ki magának a közreműködőket, így került a képbe Tóth Tamás, a Road dobosa, és a Tündérveséből ismert Szeiler Bálint.

 

 

„A zenéért, szövegért, de még a hangszerelésért is én vagyok a bűnös. Tóth Tomi és Szeiler Bálint voltak, akik tettestársakká váltak a közös munkában. Tomi borzasztóan gyorsan tudja magáévá tenni egy dal ritmusvilágát, és nagyon precízen dobol. Bálinttal a dal kapcsán ismerkedtem meg, de az első személyes beszélgetésünkkor éreztem, hogy érteni fogja, mire gondolok. Ráadásul – utólag belegondolva -, némi párhuzamot is érzek a Tündérvesével, így maximálisan kézenfekvő volt, hogy Bálint jól oldotta meg a feladatot.”

A korábban már-már megszokott lírai vonulat helyett az Áldozni készül egy sokkal rockosabb, hangosabb szerzemény, ami nem csak zeneileg, de tartalmában is reflektál a világ negatív rezdüléseire:
„Évek óta tartó folyamat az egymástól való elszigetelődés, a közöny térhódítása. Én már kb. öt éve arról beszélek barátaimmal, hogy az igazi háború, az a közöny. Olyan tempóban rohanunk, hogy egy baráti sörözésre is fél évet kell várni. Csak mi történik majd akkor, ha az, akit várunk egy megbeszélt időpontban, már nem fog tudni eljönni. Leginkább erről szól.”

 

 

A februárban megjelenő Vérrel írva című lemezen 15 dal kap helyet, és bár nem ez volt az eredeti terv, de gyakorlatilag egy koncept-album született, ami az emberi viszonyok különböző aspektusain keresztül mutatja meg a lelket, és annak fejlődését, félelmeit és feloldozását.

fotó: Futó Zoltán
art: Pócsi István

Hét Jel FB-oldal: www.facebook.com/hetjel

H-Music online:
H-Music Webshop
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram