A K-Pop hozzánk is eljutott – The Rose koncerten jártunk

A K-Pop hozzánk is eljutott – The Rose koncerten jártunk

A K-Pop hozzánk is eljutott – The Rose koncerten jártunk – koncertbeszámoló

(The Rose koncert 2024.03.17. Papp László Budapest Sportaréna)

 

 

A The Rose március 17-i Budapest Sportarénás koncertje igazi ünnepet jelentett a K-Pop (azaz koreai pop) itthoni rajongóinak, akik teltházzal és elképesztő sikongatással várták a 4-es fogat magyarországi koncertjét. Igaz ez a teltház most csak 3-4 ezer embert jelentett, hiszen a kisebb koncertek során megszokottak szerint a színpadot az Aréna hosszanti irányában állították fel.

 

 

Mivel a The Rose-t 4 jóképű fiatal srác alkotja (a neveiket inkább meg sem próbálom leírni, mert biztos vagyok benne, hogy úgy sem sikerülne) így nem kellett csodálkozni azon, hogy a nézőtéren elsöprő többségben voltak a fiatal lányok, akik az egész estét fülsüketítően sikították végig. A sikongatások minden dal végén és minden arra érdemes színpadi mozdulat után menetrendszerűen felharsantak, mosolyt csalva sokak arcára.

 

 

Írhatnám, hogy mintha csak egy Beatles koncerten lettünk volna, de a The Rose-t bármiben a The Beatles-hez hasonlítani szentségtörés lenne. Legyen inkább egy Tokio Hotel koncert. A sikongatáson kívül volt még itt transzparens emelgetés és világító rózsákkal integetés. (Ez utóbbi tipikus The Rose-os dolog, a banda külföldi rajongói is ezt csinálják egész koncerteken keresztül.)

 

 

A The Rose egy klasszikus boyband. Mindenki énekel és mindenki választott is magának valamilyen hangszert. Sajnos ezeken a hangszereken úgy igazából még nem tanultak meg játszani. Néha attól féltem, hogy esetleg a gitárt rossz irányba veszi fel valamelyikük, de a dobos tudásáról sem tudnék ódákat zengeni. De amit nem tudtak ők megoldani a színpadon arra segítségül hívták a modern technikát. Tisztességes mennyiségű előre feljátszott anyag szólt kiválóan biztosítva a remek hangzást. Még akkor is, amikor a főhőseink éppen más show elem előadásával voltak elfoglalva.

 

 

A hangulatra egy rossz szót nem tudok mondani, ritkán látni, hogy közönség ennyire rá legyen hangolódva kedvenceire. Természetesen itt is voltak csúcspontok. A Sorry és a Back To Me tűntek a rajongók legnagyobb kedvenceinek. Apropó dalok: bár a srácok legnagyobb kedvencüknek a Bon Jovit nevezték meg, de a Coldplay befolyást le sem tagadhatják. Az összes dal olyan volt, mintha kicsit kilúgozott, lebutított, ötlet nélküli Coldplay számokat hallgatnánk.

 

 

A koncert szigorúan 90 perc után véget ért, de közönség még hosszú percekig nem engedte útjára kedvenceit. A srácok pedig az ilyenkor megszokott pengető osztogatás helyett rózsákat dobáltak az elől álló szerencsésebbeknek.  Végül pedig megmutatták a kivetítőkön a rajongók által aláírt és színpadra dobott magyar zászlókat.

 

 

A The Rose bennem inkább keltette egy kedves aranyos amatőr iskolai zenekar benyomását, mint egy profi produkcióét, de egy olyan banda, amelyiknek ennyire fanatikus rajongó tábora van, bármire képes lehet a jövőben. Akár még arra is, hogy a tagjai rendesen megtanuljanak zenélni.

 

 

Írta: B.T.

Credit: Hetessy-Németh Tünde

Szervező: Live Nation

Kapcsolódó tartalom:

The Rose koncertfotók 2024.03.17. Papp László Budapest Sportaréna