A szabadság vándorai – Demjén Ferenc visszatért

A szabadság vándorai – Demjén Ferenc visszatért

Demjén és Barátai koncerten jártunk a Papp László Budapest Sportarénában  – koncertbeszámoló

(Demjén és Barátai koncert 2019.12.30. Papp László Budapest Sportaréna)

 

Teltház várta hétfőn este az Arénában a Kossuth-díjas Demjén Ferencet, aki egy évvel az előző arénás koncertje után csodát vitt véghez: felépülve a stroke-ból újra színpadra lépett.

A koncert előtt már tenyérnyi hely sem maradt szabadon az arénában, hisz az összes jegy hetekkel ezelőtt elfogyott. DJ Dominique Demjén-slágerekkel melegítette be a tömeget, majd hatalmas örömujjongás közepette konferálta fel Rózsit, a közönség pedig állva, telefonokkal világítva, csodálatos látvánnyal fogadta a legendás énekes-dalszerzőt.

 

 

Egy pillanatra mindenki szívverése kihagyott egy ütemet, amikor Rózsi a bejövetelekor vétett egy rossz lépést és elbotlott, de ő tréfálkozva intett nyugalomra bennünket. “Hol voltatok” – csalt mindenki arcára egyetlen mondattal őszinte mosolyt és megkönnyebbülést.

A fantasztikus koncertet Balázs Fecó (Korál), Kóbor János (Omega), Révész Sándor (Piramis) és Závodi János (Piramis) vendégszereplése tette teljessé. A koncerten többek között olyan nagy slágerek csendültek fel mint a Jégszív (V’Moto-Rockos korszak egyik leghíresebb slágere), Kihűlt üres kocsmák asztalán, Darabokra törted a szívem, Szerelem első vérig, Jöjj vissza vándor, Honfoglalás, El kell, hogy engedj, Szerelemvonat, Szabadság vándorai, Jöjj vissza vándor, Sajtból van a hold.

 

 

Az első vendég Balázs Fecó egy a régi dalokból összeállított egyveleggel kápráztatta el a közönséget amit egy pódiumon állva adott elő, majd a Hazafelé című dal után újra Demjén Ferenc “Rózsi” jelent meg a színpadon és következett a Darabokra törted a szívem, majd az 1985-ben készült hatalmas sikert aratott magyar tinédzserfilm “trilógia” a Szerelem első vérig főcím dala, amit, mint a többi slágert, könnyekkel küszködve énekelt végig a közönség.

 

 

Ezután következett Révész Sándor és Závodi Janó, akikkel egy kicsit szintén visszarepülhettünk az időben, előadásukban hallhattuk a Vigyázz a madárra, Kóbor angyal, Ajándék, ez utóbbi dal közben elkezdett havazni, ami szintén csodás látványt nyújtott a közönségnek. “Tél volt hó esett és jöttek az ünnepek” énekelte Révész Sándor, akinek szintén nem kis izgalom volt a koncertre való felkészülés, hiszen napokkal azelőtt egy vírusfertőzés nem tett igazán jót amúgy legendás hangjának. Szerencsére a koncert napján már őt is a régi fantasztikus formájában láthattuk, hallhattuk.

 

 

Révész-Závodi (Piramis) párost követve Kóbor János előadásában hallhattuk a Léna, a Gyöngyhajú lány, a Petróleum lámpa és a Sohase félj slágereket, az utóbbi különlegessége, hogy a dalt Demjén Ferenccel együtt énekelte el a művész, felejthetetlen pillanatokat szerezve így a közönségnek.

 

 

Az utolsó blokkban következett a Szerelemvonat, a Jöjj vissza vándor, a Motor Boggie, amit a színpadon elhelyezett motoron énekelt végig Rózsi. Az utolsó blokk zárásaként következett a Sajtból van a hold, amit a barátokkal együtt közösen énekeltek el így búcsúzva a lelkes közönségtől.

A 2 órás zenélés a “A föld a szeretőm” Sztankay István színművész szavaival ért véget.

Az egész este folyamán fantasztikusan éneklő Demjén Ferenc megígérte, hogy nem ez volt az utolsó koncertje, a 2020-as évet is az Arénában szeretné zárni!

A 2019-es év egyik legcsodálatosabb estéjén vehettünk részt hétfőn a Papp László Arénában. További jó egészséget kívánunk Demjén Ferencnek!

 

 

B.T./H.N.T.

demjenferenc.hu

https://www.facebook.com/DemjenFerencHivatalos/

https://www.facebook.com/koncert.lap.hu/

https://www.facebook.com/akikszeretikarockzenet/

 

Kapcsolódó tartalmak:

http://koncertmagazin.hu/demjen-ferenc-es-baratai-revesz-zavodi-piramis-koncertfotok-2019-12-30-papp-laszlo-budapest-arena/

http://koncertmagazin.hu/demjen-ferenc-es-baratai-koncertfotok-2019-12-30-papp-laszlo-budapest-arena/