Andrea Bocelli fia, Matteo először koncertezik Magyarországon: a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon

Andrea Bocelli fia, Matteo először koncertezik Magyarországon: a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon

Igazi szenzáció! A világhírű tenor, Andrea Bocelli fia, a sikeres és tehetséges Matteo Bocelli első magyarországi koncertjét, a zalai fesztivál erdei hátterű színpadán adja 2024. június 29-én, szombaton este, szimfonikus zenekarral.  Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2024. június 28-30. között tartják három napon át Zalacsányban.

 

Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images   

A 25 éves énekes/dalszerző, Matteo Bocelli a világ legnagyobb presztízsű koncerthelyszínein lépett már fel, szerepelt többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és Dubai Operaházakban, sőt a Fehér Házban is énekelt.  Matteo a világsztár Andrea Bocelli fiaként kivételes zenei oktatásban részesült és gyakran lép fel az édesapjával is.  Tehetsége a Capitol Records-nál 2023-ban kiadott szólóalbumában is megmutatkozik.

Matteo hatévesen kezdett zongorázni, és 18 évesen lépett először színpadra: Verdit énekelt a római Colosseumban. 2018-ban édesapjával kiadták a „Fall on Me” című érzelmes duettet a szülő és gyermek kapcsolatról. A dal a „Diótörő és a Négy Birodalom” címet viselő Disney-film egyik betétdala lett és mára több mint 400 millió letöltést ért el világszerte.

Matteó kamaszkorában fordult a modern pop irányába, leginkább az akkor feltörekvő énekes-dalszerző, Ed Sheeran fogta meg. 2023-ban már együtt dolgoztak Matteo első nagylemezén. Ed Sheeran számára írta a „Chasing Stars” című, elsöprő balladáját, amelyben egy apa-fia kapcsolaton keresztül mutatják be önmagunk vállalásának fontosságát. 

„Különös jelentősége van számunkra ennek a koncertnek, közel 2 éve dolgozunk a megvalósításon” – mondja Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató. „Matteo menedzsmentje a világ legnevesebb előadóit képviseli, csak az M betűnél olyan sztárok szerepelnek náluk, mint Madonna, McCartney, Minaj vagy Miley.  Meglepett bennünket az az érdeklődés és nyitottság, amivel fogadták megkeresésünket még 2022-ben. Volt viszonyítási alapunk, hiszen egy-egy fesztivál programjának szervezése során több esetben vettük fel a kapcsolatot „elérhetetlen”, arénákat megtöltő világsztárokkal, és sok esetben rövid úton zárták le a kommunikációt velünk.  Valószínűleg megfoghatta Matteot és csapatát a helyszín varázsa, ez a természetes aréna bármelyik nagyvárosi koncertteremmel vetekedni tud, és a maga egyszerű őszintéségében nagyszerű”

Az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne egy 20 hektáros családi birtok a zalai dombok között, lenyűgöző természeti környezetben. „A színpadok létrehozásához az inspirációt egy 2010-es koncertélményünk adta. A toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek. A helyszínt szántóföldek veszik körbe, környezetében semmilyen épített infrastruktúra nincs, csak a természet és csend.  Meghatározó élmény volt a szabad ég alatt a „semmi közepén” világsztárokat hallani Mindez erős ösztökélést adott.   Azt gondoltuk, hogy ha ez lehetséges Toscanában, akkor lehet akár egy zalai kisfalu erdőszélén is” – mondta el Badacsonyi Tamás.  Így indult el az Örvényesvölgy Fesztivál, azóta pedig a „kertben” már megfordult pár világsztár, többek között a többszörös Grammy-díjas Al di Meola, Candy Dulfer vagy a Gipsy Kings is.

„Az első magyarországi koncerten különös kihívás elé állítottuk magunkat Matteo csapatával. A világ nagyszínpadain jelenleg egy 4 fős zenekarral koncertezik, a magyar koncerten viszont úgy döntöttünk, hogy szimfonikus zenekarral fog fellépni. Szakmailag ez egy különösen szép feladat, mindemellett, szabadtéren elképesztő kihívás.  De így lesz ez a koncert a világturné sorában is különleges és egyedi!”

Az énekes januárban bejelentett európai koncertjei néhány nap alatt teltházasak lettek. A várható nagy hazai érdeklődés miatt az Örvényesvölgy Fesztivál már februárban elindítja a napijegyek értékesítését is, most még kedvezményes, elővételi áron.  Újdonság 2024-ben, hogy a normál jegyeinkhez képest jelentős kedvezménnyel kínálják a 65 év feletti nyugdíjas és 25 év alatti diákjegyeket. 12 év alatt pedig továbbra is ingyenesen várják felnőtt kísérővel a gyerekeket.

2024-ben számos hazai fellépő mellett várhatóan négy külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, soul és a blues legnagyobbjai. Korábban már bejelentették a Los Angelesből érkező Morris Madrone és a holland származású Steffen Morrisont. Irodalmi programok, e-bike túrák, bábszínház, gyermek kézműves foglalkozások, régészeti ásatás is várják majd a látogatókat.

További részletek: www.orvenyesvolgy.hu