AWS új klip még Siklósi Örs hangjával – Emlékszem

AWS új klip még Siklósi Örs hangjával – Emlékszem

Road Movie és az AWS zenekar Facebook oldalán emlékezett meg a fiatalon, tragikusan elhunyt Siklósi Örsről, a ma debütáló AWS “Emlékszem” új dalával.

 

 

“Bárcsak ne így készült volna el ez a klip, bárcsak ne nyert volna új értelmet minden sora február óta.
Nagyon hálásak vagyunk a Road Movie Hungarynak és az egész stábnak, hogy ilyen méltó lett a végeredmény.
Külön szeretnénk kiemelni Örs P. Koblicska rendezőt, aki végigkísérte a projektet az első gondolattól a videó elkészültéig. Nagyon sokat jelentett számunkra, hogy olyan emberrel dolgozhattunk, akit ismerünk, szeretünk és aki ennyire magáénak érezte a dalt.
És természetesen hálásak vagyunk Örs családjának és barátainak is, hogy részesei lettek ennek az egésznek.”

 

“A Road Movie 2019-ben kérte fel az AWS-t, hogy sok más hazai együtteshez hasonlóan ők is írjanak dalt a szívükhöz legközelebb álló magyar tájról. Még szó sem volt Örs betegségéről – a most debütáló dal ekkor született meg. Az együttes a Zsámbéki-medencét, gyerekkoruk közös helyszínét választotta a dal és a klip témájául. Örs úgy tervezte, hogy élete későbbi szakaszában vissza is térhet majd ide. A felhőtlen gyerekkor elvesztéséről szóló dalnak Örs nem csak a szövegét írta és énekelte fel, de a zenei koncepciót is ő találta ki hozzá. A szám elkészült, de a forgatást elsöpörte 2020, a leukémia pedig 2021 februárjában örökre elvitte azt a szív-lélek srácot, aki mezítláb ment fel a színpadra.

Ebből a helyzetből született most az Emlékszem videóklipje, ami – bár nem így tervezték – most már nem csak a boldog fiatalkorra, de Siklósi Örsre is emlékezik. A klipben az AWS-gyerekkor helyszínei, a zsámbéki romtemplom, a Biatorbágy melletti Nyakas-szikla és a budakeszi arborétum mellett megjelenek Örs családtagjai, zenésztársai és barátai is. A zenekar pedig ebben a klipben látható először újra együtt.”