Corb Lund, a kanadai country zenész játszik a The Dead South vendégeként

Corb Lund, a kanadai country zenész játszik a The Dead South vendégeként

Igazi kanadai western hangulat vár mindenkit június 6-án, a Budapest Parkba, ahol a The Dead South előzenekaraként Corb Lund country és western előadó mozgatja majd meg a közönséget.

 

 

Corb Lund a Sziklás-hegység lábánál fekvő Albertából származik, családjában hosszú hagyománya van a farmerkodásnak és a rodeózásnak, így Lund zenéje meglehetősen autentikus, noha mégsem ilyen egyszerű behatárolni.

A nyugat-kanadai énekes-dalszerző egy megfoghatatlan művész, aki zökkenőmentesen szövi össze a country, a western és az indie-folk dallamokat őszinte kíváncsisággal és teljes odaadással mindegyik műfaj iránt. Lund világéletében abban hit, hogy “ha valamit meg akarsz csinálni, akkor csináld magad”, így ez a csináld magad gondolat vezette egész karrierje során: kezdetben a pincéjében vette fel dalait, saját pólókat nyomtatott, ő szervezte koncertjeit és volt önmaga menedzsere és sajtósa, egyszóval mindent a saját kezébe vett. Évekig turnézott a the smalls nevű indie-metal banda tagjaként, majd a western dalok írása felé fordította inkább energiáit, megalkotva egyedi és furcsa írói stílusát. Corb Lund dalai szórakoztató western dalok, munkásságát több díjjal és jelöléssel is elismerték pályafutása során. Új albuma saját szerzeményeivel, az El Viejo jövő februárban érkezik, így már a Parkban akár énekelhetjük is vele az új dalokat.

Corb Lund szórakoztató koncertje a tökéletes felvezetésnek ígérkezik a The Dead South fellépéséhez, akik számára szintén inspicáriót jelentenek a kanadai prérik: gyilkos balladák, hűtlenség és szellemek is szerepelnek sötét humorral átitatott bluegrass és western dalaikban.

Jegyek a www.livenation.hu és a Budapest Park weboldalán kaphatók.

Jegylink: https://www.livenation.hu/show/1442582/the-dead-south/budapest/2024-06-06