Elhunyt Gina Lollobrigida, 95 éves volt

Elhunyt Gina Lollobrigida, 95 éves volt

Luigina Lollobrigida olasz színész, énekes, fotóművész. Az egyik legszebb nő volt, aki valaha felragyogott a filmvásznon! Művészneve Luigina keresztneve rövid alakja, közismert beceneve Lollo. Az 1950-1960-as évek egyik legnépszerűbb filmcsillaga, szépsége és szexszimbóluma volt világszerte. Noha jellemábrázoló képességei vitathatatlanok, számos filmjében elsősorban külseje miatt szerepeltették.

A színésznőt egy ideje már egy római klinikán ápolták.

 

Fotó: https://www.facebook.com/photo/?fbid=544008627755079&set=a.449056567250286

 

1927. július 4-én született a Rómához közel egy festői szépségű hegyi faluban, Subiacóbanm egy bútorasztalos lányaként. Tizenéves korában modellkedett és indult az 1947-es Miss Itália szépségversenyen, ahol harmadik helyezést ért el. Több európai film után az 1953-as Ördögi kör hozta meg számára a nemzetközi hírnevet, ebben Humphrey Bogart partnere volt. Szépségével felkeltette a különc milliárdos Howard Hughes érdeklődését is, aki Hollywoodba invitálta, s megpróbálta elcsábítani. Szakmailag azonban semmilyen előrelépést nem jelentett számára az amerikai tartózkodás, ezért 1949-ben hazatért és férjhez ment Miklo Skofic szlovén orvoshoz, akitől 1 fiúgyermek született.  Nemzetközi hírnevét egy francia filmnek köszönheti, amiben Adeline-t alakította Gérard Philipe oldalán a Királylány a feleségem (1952) című emlékezetes kalandfilmben.

Gina Lollobrigida legsikeresebb filmjei az 1950-es években készültek: Salamon és Sába királynője, a Párizsi Notre-Dame, Trapéz, A római lány, Afrika kincse, A párizsi Notre-Dame, Kenyér, szerelem, féltékenység, Kenyér, szerelem, fantázia, A világ legszebb asszonya. 1971-ben elvált a férjétől és szinte teljesen visszavonult a színészettől, a fotózásnak szentelte idejét. Modelljei között volt Henry Kissinger, Jurij Gagarin és Grace Kelly is.

 

 

1973-ban Gina Lollobrigida a Magyar Televízió szilveszteri műsorának sztárvendége volt, vele köszöntötték a szilvesztert és együtt énekelt és táncolt Antal Imrével és Vitray Tamással.

 

 

1993-ban a Friderikusz Showban is vendégeskedett.

 

Nyugodjék békében!