Engedj énekelnem, s érzem, hogy szabadnak születtem – Ma 68 éves Révész Sándor!

Engedj énekelnem, s érzem, hogy szabadnak születtem – Ma 68 éves Révész Sándor!

Isten éltesse még sok sokáig Révész Sándort!

 

“Nekem a zene mindig az öröm egyik legfelsőbb fokának forrása. Ünnep számomra, amikor művelem.” – Révész Sándor

 

 

Ma ünnepli 68. születésnapját Révész Sándor, EMeRTon-díjas, Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, és Pro Urbe Budapest díjas előadóművész, (2019), a Generál és a Piramis együttesek énekese. Révész Sándor 1953. június 24-én született. 16 évesen már ORI engedéllyel az Echo együttessel turnézott. 1971-ben került a Generálba, ahonnan Som Lajos kérésére 1975-ben távozott a Piramis zenekarba, ahol 1981-ig a zenekar frontembere volt. A Piramis zenekar a 70-es évek második felének, a 80-as évek elejének hihetetlenül népszerű rock zenekara a kor könnyűzenei életének kínosan magasba ívelő üstököse volt. A Piramis dalok nagy részét ma is kívülről fújja és rendületlenül imádja több generáció is.

 

 

Híres Generál slágerek abból az időből: Kövér a nap, Száz éves kút, Mit tehet az ember egy eltört szerelemmel, Utánam srácok, Csöngess be, jó barát, A felhők felett mindig kék az ég, Törökméz, Ha ismerném, Fűrész, Kérdés, Felelet, Lehajtott fejjel, Hányszor mondjam..

 

 

Fotó: Raáb Zoltán

 

Fotó: Raáb Zoltán

 

A Piramis fennállása alatt, a közönségszavazatok alapján többször is elnyerte as Év Énekese címet. A Piramis kiválása után Révész külföldön folytatta zenei pályafutását. 1984-ben tért haza, majd 1985-ben Demjén Ferenc és Presser Gábor közreműködésével elkészítette az első szólóalbumát. Ezután visszavonult a zenei élettől és vidéken, Ásotthalmon telepedett le. 1992-ben Demjén Ferenc felkérésére vendégszerepelt a Budapest Sportcsarnokban. 1992-ben hivatalosan bejelentik, hogy egy koncert erejéig újra összeáll a Piramis. Eredetileg 1 koncertet terveztek, de annyira nagy volt az igény a zenekarra, hogy 5 teltházas nap lett belőle. 1992. december 27., 28., 29., 30. és 1993. január 1-én lépett fel a Piramis a Budapest Sportcsarnokban.

 

 

Pályája során nemcsak a híres Piramis zenekar frontembere volt, hanem szép szólókarriert is befutott. Jelenleg két formációban is láthatjuk, hallhatjuk a művészt, a Révész-Závodi Piramis-évek és a Révész Sándor Rock and roll Közlegények produkcióban. Révész Sándor a hazai rocktörténelem egy meghatározó alakja, nagyon jó egészséget, erőt, boldogságot és hosszú életet kívánunk neki! Isten éltesse sokáig!

 

 

Híres Piramis slágerek: Ha volna két életem, Szabadnak születtem, A becsület, Kívánj igazi ünnepet, Emelj fel a szívedig, Őszintén akarok élni, Kóbor angyal, Ajándék, Gyere közelebb, Mondj egy mesét, Játék az ördöggel, A dal, Elment a kedved, Nincs kegyelem,  A szerelem ördöge vagyok, A fénylő piramisok árnyékában..

 

H.N.T.