Művészetek találkozásával köszönti az édesanyákat a Várkert Bazár

Művészetek találkozásával köszönti az édesanyákat a Várkert Bazár

Anyák napján Lovász Irén és Дeva közös koncertje mellett WAMP designvásár is lesz 

Budapest, 2022. április 19. – Május 1-én, vasárnap a Várkert Bazár kivételes összművészeti  alkalomra készül. Anyák napja alkalmából két korosztály énekesnőjének nagyszabású  koncertje és Magyarország legnépszerűbb kortárs művészeti vására várja a közönséget. 

 

Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként együtt idézik meg a folytonosságot, anya és lánya  kapcsolatát, a női teremtőerőt: a Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi Zenei Díj idei legjobb  női hangja lép közösen színpadra. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albuma nyomán a Kerub  zenekarral kiegészülve népzenei motívumaink világzenei szövetbe ágyazódnak az anyák iránti  tisztelet és a női inspiráció zenei estjén. 

A Kossuth-díja mellett számtalan elismeréssel díjazott Lovász Irén népdalénekes és  néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről  szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét  a nagy életfordulók helyzeteiben, melyeket az énekek és „Édesanyám sok szép szava” tesznek  most teljessé a Várkert Bazár anyák napi koncertjén. 

Takács Dorinát, azaz Дevát sem kell bemutatni a rajongóknak, hiszen a fiatal énekesnő idén  megjelent Csillag című első nagylemezének dalai már belopták magukat a közönség szívébe.  A 21 éves előadó üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre, dalait maga szerzi,  valamint a lemezborítóit is ő készíti. Nemrég a Petőfi Rádió „legjobb női előadó” díját nyerte  el, és „Music Moves Europe” díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs  könnyűzenei kitüntetése. Régi vágya teljesül, amikor egykori példaképével együtt énekelhet az  Alma, fája címet viselő koncerten. 

A koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP  designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006- os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek  megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára  elérhetővé tegye. 

Napjainkra a WAMP igazi társas eseménnyé bővült, kiemelkedő magyar tervezőket és  művészeket mutat be a nagyközönség számára. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási  pont, amelyet nemcsak alkotók és vásárlók, hanem turisták, kreatív szakemberek, trendszetter  fiatalok keresnek fel. Közel tizenhat éve a WAMP a friss designtermékekre éhes közönség  rendszeres hétvégi zarándokhelye. Idén tavasszal és nyáron a designvásár az anyák napi  rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár színvonalas  programjait.