Nova Prospect dal -és klippremier az októberi “Törékeny egyensúly” lemezről: Utolsókból elsők

Nova Prospect dal -és klippremier az októberi “Törékeny egyensúly” lemezről: Utolsókból elsők

Nova Prospect 4. nagylemeze 2021. október 1-jén jelenik meg “Törékeny egyensúly” címmel a H-Music gondozásában, egyidejűleg az októberi HammerWorld magazin mellékleteként. A 10 új dalt és a 2020. év végén megjelent Kalapács feldolgozást tartalmazó  “Törékeny egyensúly” lemez a mai naptól előrendelhető; ezzel egyidőben egy újabb klipes dalt is bemutattak a lemezről: az “Utolsókból elsők” a tavaly novemberben megjelent “Légy valaki!” mellett a lemez második felvezető dala, melyhez ezúttal is a zenekar hivatalos fotósával, és most már lényegében házi rendezőjével, Pintér Judittal forgattak videoklipet.

 

Nova Prospect: Utolsókból elsők (hivatalos videoklip)

 

Webshop – CD és póló rendelés:
novaprospect.hmusic.hu

 

“A dal szövegének alapötletét a zenekar azon rajongói ihlették, akik annak ellenére, hogy mozgássérültek, rengeteg Nova koncertre eljöttek, és olyan vidéki városokba is elutaztak egy-egy buli kedvéért, mint például Nyíregyháza,  vagy épp Békéscsaba. Köztük Paulik Fecó, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy a fejével, egész konkrétan a fejére erősített pálcával fest, és a kerekesszékére szerelt betűtábla segítségével kommunikál.

Ennek az élni akarásnak, az akadályok leküzdésének szerettünk volna felhívni a figyelmet, és időközben a szöveghez egy szomorú apropót is társult, ugyanis egyikük, Garai Nóra 2020. nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt. A dalt így az ő emlékének is ajánljuk.

Mivel Bálint (Schautek Bálint -szövegíró/elektronikus hangszerek) unokaöccse, Schautek Roland születése óta mozgássérült, ennek ellenére magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa ezüstérmes parakarate sportágban, így adta magát, hogy ő szerepeljen videoklipben. A forgatás a kecskeméti Star Gym edzőteremben zajlott, melynek boxringjében vettük fel a zenekaros jeleneteket is.” – mesélte a zenekar a klipes dalról.

A Nova Prospecttel élőben legközelebb szeptember 10-én találkozhattok a fővárosban, ahol az Omega Diatribe vendégként melegítik be az Akvárium Klub deszkáit, szeptember 17-én pedig a Leander Kills előtt zárják a szabadtéri szezont Esztergomban, a Sportkülsőben.

facebook.com/events/241245990664674/

facebook.com/events/1251135108684713/ 

 

 

Nova Prospect: Törékeny egyensúly
H-Music – 2021.10.01.

01. Érinthetetlen
02. Utolsókból elsők
03. Horgonyok
04. Gyógyidő
05. Légy valaki!
06. Nincs az a fal (km. Kiss Milán)
07. V, mint válaszút
08. Csendet a városban
09. Új reménnyel (km. Kerecsen László)
10. Bizonytalanság
11. Időd lejár (Kalapács feldolgozás)

Nova Prospect Facebook oldal:
facebook.com/NovaProspectHungary

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram