Ossian: Most mi jövünk címmel jön a feldolgozáslemez, itt vannak az első hét dalai!

Ossian: Most mi jövünk címmel jön a feldolgozáslemez, itt vannak az első hét dalai!

Meghallgathatók a Tankcsapda, Road, Dalriada, Lord, Tales Of Evening és AWS feldolgozások

 

Múlt héten egy meglepetésként elkészült feldolgozásalbumot jelentett be az Ossian, a “Most Mi jövünk!” 19 dalt tartalmaz, viszonozva a három évvel ezelőtti “Egyek vagyunk” című Ossian tribute albumot készítő zenekarok ajándékát. A 2018-as tribute kiadvány szintén teljes titokban készült el Paksi Endre 60. születésnapjára. A héten minden egyes dal “leleplezése” után érdekes volt figyelni, ahogy a zenekarok facebookos posztokban, kommentekben reagáltak a feldolgozásokra, nem egy esetben személyes élményeket, emlékeket megosztva egymással; ezeket szedtük össze mi alább.

 

 

Az eddig megjelent dalok hivatalos lejátszási listán:
bit.ly/Ossian_MostMiJovunk_YouTube

 

A “Most Mi jövünk!” október 15-én jelenik meg, és már előrendelhető az ossian.hmusic.hu oldalon, akár rajongói csomagban, pendrive-on, illetve elérhető az albumhoz kapcsolódó friss póló, pulcsi, egérpad, vászontáska, passtartó és hűtőmágnes is. A következő három hétben folytatódik a feldolgozások “leleplezése.

 

 

1. nap: Ez az a ház (Tankcsapda feldolgozás)

 

Paksi Endre üzenete a Tankcsapda feldolgozás kapcsán:

“EZ AZ A HÁZ: A Tankcsapda zenekar nem csak elsőként dolgozott fel Ossian dalt (Ítéletnap), de Lukács Laci és Fejes Tomi sok egyéb alkalommal is abszolút pozitívan kiállt mellettünk!!!

Reméljük, hogy az egyik kedvenc TCS dalunk ebben a formában Nekik és Mindenkinek tetszeni fog!!!”

 

A Tankcsapda üzenete:

“Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen meglepetést kapunk a magyar heavy metal műfaj alap zenekarának számító Ossiantól! És igen, Paksi Endrét és az Ossiant mindig is tiszteltük és tisztelni fogjuk! Az az őszinte, kitartó munka és pályafutás, ami mögötte van példaértékű a hazai rockzenében. Innen is ÜDVÖZLET ÉS KÖSZÖNET! Megtiszteltetés.”

 

 

2. nap: Áldás (Dalriada feldolgozás)

 

Paksi Endre üzenete a Dalriada feldolgozás kapcsán:

“A Dalriada zenekar  elkötelezetten járja a saját útját, izgalmasan vegyítve a rock és népzenei motívumokat, a saját dalszövegeket és az irodalmi műveket. Nagy Respect Laurának, Andrisnak és a csapatuknak!!! Reméljük tetszik Nekik és Nektek is az “Áldás” a mi felfogásunkban!!!

 

A Dalriada üzenete:

“Tudjátok, amikor az első koncertélményem szereztem, anno 91- 92-ben, az Ítéletnap lemezét turnéztató Ossian soproni koncertjén, akkor még nem sejtettem, hogy is sejthettem volna, hogy cca 30 évvel később ekkora megtiszteltetés ér… A mi dalunkat játssza el az Ossian, ráadásul egy olyan dalt, ami az összes dalunk közül az egyik legszemélyesebb, és a legközelebb áll a szívemhez. Hallgassátok meg Ti is ezt a csodálatos feldolgozást, és örüljetek velünk együtt! Köszönjük Ossian, köszönjük Endre! (Andris / Dalriada)”

 

 

3. nap: Túlzó kámfor illat (Road feldolgozás)

 

Paksi Endre üzenete a Road feldolgozás kapcsán:

“A Road zenekar energiája mellett különösen szimpatikus, hogy sosem törekednek „biztonsági játékra”, hanem merészen kísérleteznek és ez látszik is az eredményeiken!!! Anno első hallásra is nagyon megfogott a Túlzó kámfor illat semmihez sem hasonlítható világa, Máté szuper szövegével, jó érzés volt előadni!!!”

A Road üzenete:

“Nem tudjuk igazából… hogy a meglepetés, vagy a megtiszteltetés a nagyobb, de inkább az utóbbi!Köszönjük Endre, Köszönjük OSSIAN! Nagyszerű érzés ez számunkra! Izgalmas és szerethető Ossian dalt sikerült csinálni a “kámforunkból”! Jó ezt Veletek vagyis Tőletek hallgatni! Reméljük mihamarabb találkozhatunk a koncerteken is! Köszönjük!”

4. nap: A szél feltámad (Tales Of Evening feldolgozás)

 

Paksi Endre üzenete a Tales Of Evening feldolgozás kapcsán:

“A Tales Of Evening zenekarral is régi a kapcsolatunk. Ádám Attilával – a csapat motorjával – szakmai és baráti a viszonyunk, több Ossian dalban is hallható kiváló játéka!!! Nem mellesleg remek dalszerző, úgyhogy nem volt nehéz dolgunk itt sem!!!”

A Tales Of Evening üzenete:“Kedves Ossian zenekar! Köszönjük a kedves szavakat és hogy részesei lehetünk az albumnak!!! Mindenki a Lázadásra tippelt… Nagyon megtisztelő számunkra, hogy lehetőséget kaptunk és bemutatkozhat a Szél feltámad általatok is! Ez az egyik olyan dal, amelyet eddig minden koncertre elvittünk és vinni fogunk a jövőben is! Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk! “A remény az utolsó ezen a földön… “

 

 

5.nap: Egyedül (Lord feldolgozás)

 

Paksi Endre üzenete a Lord feldolgozás kapcsán:

“A Lordot a kezdetektől fogva ismerem és szeretem, kezdő zenészként is jártam a koncertjeikre. Emlékszem, hogy már Pohl Misi énekelt, aki nem változott semmit azóta sem!!! Akkor még álmomban sem gondoltam, hogy 35 év Ossian után Lord feldolgozást fogok énekelni, hatalmas élmény ez számomra!!! Reméljük örömmel hallgatják, hallgatjátok az Egyedül-t a mi feldolgozásunkban.

A Lord üzenete:

“Megtisztelő, hogy most már nem “Egyedül járom a várost”, hiszen ti is velünk jöttök! Köszönjük a feldolgozást, nagyon jól sikerült, éreztük a törődést! Jó egészséget, sok közös koncertet kívánunk!! A Lord legyen veletek!”

Előttük elsőként az AWS ‘Lelket vennék’ című dala volt hallható a lemezről, ezt Siklósi Örs emlékének ajánlotta az Ossian, és az énekes 30. születésnapján tették közzé.

 

Ossian – Lelket vennék (AWS)

 

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram