Ossian: Tankcsapda átirat készült, “Most Mi jövünk!” címmel októberben érkezik a zenekar feldolgozáslemeze!

Ossian: Tankcsapda átirat készült, “Most Mi jövünk!” címmel októberben érkezik a zenekar feldolgozáslemeze!

Áprilisban jelent meg “A Teljesség” című új Ossian lemez, idén viszont még egy újabb stúdiófelvételt vehetnek kezükbe a zenekar rajongói. A “Most Mi jövünk!” 19 feldolgozást tartalmaz, amellyel a három évvel ezelőtti ajándékot szeretnék viszonozni 19 zenekar felé. Az album október 15-én jelenik meg, már előrendelhető a www.ossian.hmusic.hu oldalon, viszont a következő hetekben érdemes lesz figyelni a zenekar Facebook oldalát, hiszen mától – a Tankcsapda “Ez az a ház” című dalával kezdve – minden hétköznap megismerkedhetünk egy újabb átirattal  az Ossian előadásában.

 

 

Ossian: Ez az a ház (Tankcsapda feldolgozás)

 

“EZ AZ A HÁZ: A Tankcsapda zenekar nem csak elsőként dolgozott fel Ossian dalt (Ítéletnap), de Lukács Laci és Fejes Tomi sok egyéb alkalommal is abszolút pozitívan kiállt mellettünk!!! Reméljük, hogy az egyik kedvenc TCS dalunk ebben a formában Nekik és Mindenkinek tetszeni fog!!!” – üzente az Ossian a Facebook oldalán.

A Tankcsapda pedig így reagált a meglepetésre:
“Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen meglepetést kapunk a magyar heavy metal műfaj alap zenekarának számító Ossiantól! És igen, Paksi Endrét és az Ossiant mindig is tiszteltük és tisztelni fogjuk! Az az őszinte, kitartó munka és pályafutás, ami mögötte van példaértékű a hazai rockzenében. Innen is ÜDVÖZLET ÉS KÖSZÖNET! Megtiszteltetés.”

 

 

 

Paksi Endre énekes a lemezről:

Életem talán egyik legszebb meglepetése volt 2018-ban, amikor a 60. születésnapomra a Magyar Rockzene nagyszerű zenekarai és előadói (és egy lengyel csapat is!) titokban készítettek egy Ossian-tribute albumot, „Egyek vagyunk” címmel, rajta jobbnál-jobb Ossian feldolgozásokkal. Már régóta érett az ötlet, hogy „visszaadjuk a kölcsönt” , ahogy a Hatvanszor dalom refrénjében is elhangzik: „visszaadok mindent kamatostól, nem kétszer, nem háromszor…” jelen esetben 19-szer. Hatalmas munka volt a 19 szám átformálása, de minden percét élveztük! Tetszett, hogy ennyi és ennyire eltérő stílusvilágú csapatok dalai-szövegei között megtaláltuk a közös pontokat és úgy érzem, hogy sikerült a saját képünkre formálni ezeket a kitűnő szerzeményeket. Remélem, hogy minden Zenekar és a Közönségük is szeretettel fogadja tőlünk ezeket a feldolgozásokat!

Ha kíváncsi vagy mely dalokat választottuk, tarts velünk!  Hétfő reggeltől 4 héten át minden hétköznap reggel megmutatunk egy-egy feldolgozást Nektek! Kövessétek az oldalt, találjátok el a dalcímeket, játsszatok velünk!”

 

 

Elsőként az AWS ‘Lelket vennék’ című dala volt hallható a lemezről, ezt Siklósi Örs emlékének ajánlotta az Ossian, és az énekes 30. születésnapján tették közzé.

Ossian – Lelket vennék (AWS)

 

A különleges Ossian Tribute kiadvány, az ‘Egyek vagyunk’ 2018-ban jelent meg. Rajta 19 Ossian dal hallható különböző hazai zenekarok és a lengyel Crystal Viper feldolgozásában ráadásul teljes titokban, a zenekar tudta nélkül készítették el Paksi Endre 60. születésnapjára.

 

A teljes “Egyek vagyunk” (2018) album:
youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1YkKNwA571HsTNqPj1f8iQX

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram