Rutinszerű hardcore a Budapest Parkban – Scooter koncerten jártunk

Rutinszerű hardcore a Budapest Parkban – Scooter koncerten jártunk

Rutinszerű hardcore a Budapest Parkban – Scooter koncerten jártunk

(Scooter koncert 2022.06.11. Budapest, Budapest Park koncertbeszámoló)

 

 

Szombaton, június 11-én este a hihetetlen harcore ütemektől zengett az ország szíve, hiszen a Scooter ismét bevette a Budapest Parkot.

A 17 órás kapunyitással egyetemben Tommy B. indította az estét, majd Náksi forrósította tovább a hangulatot. Aki nem érkezett meg már a Dj set alatt, csak a leghátsó sorokból várhatta a este fénypontját, hiszen fél órával a Scooter színpadra lépése előtt, már mozdulni sem lehetett a tömegben.

 

 

HP Baxxter és csapata már szinte haza jár hozzánk, a tavalyi évben is kétszer látogattak el Magyarországra, a Budapest Parkos koncertjüket teltházzal rendezték meg, ahogy a mostanit is. Egy gombostűt nem lehetett elejteni a korosztályok változatos kavalkádjában. Akik nem jutottak közelebb a színpadhoz, a Dzsungel kivetítőjén és az oldalt elhelyezett TV-ken követték végig a fergeteges élményt.

 

 

Az 1993-ban, Hamburgban alapított együttes a God Save The Rave Arena Tour keretein belül varázsolták el a magyar közönséget egy nagyjából másfél óra hosszú koncerttel, mely az előzőekhez képest jelentősen tartalmasabbnak bizonyult.

Már a turnéra készített, hihetetlenül látványos intro alatt is tombolt a közönség és a változatos setlist kezdetével egy emberként kezdett ugrálni.

 

 

HP Baxxter életkora ellenére fiatalokat megszégyenítő energiával tolta végig az estét, a tehetséges táncoslányok kíséretében. Külön kiemelném, hogy a táncosok mennyi energiát fektettek az estébe, hiszen szinte folyamatosan színpadon voltak és hibátlanul végezték a koreográfiákat két gyors átöltözés között. HP Baxxter is váltogatta öltözékét, így például Iron Maiden-es pólóban is elcsíphettük.

 

 

Nem csak hangzásban, de látványaiban is egy hihetetlen show-t élvezhettünk, így egy csalódott arccal sem találkoztam az este végezetével.

Érdekes volt látni a korosztályok sokszínűségét. A kisgyerekes családoktól elkezdve, a húszéveseken át, a középkorú és az idősebb korosztály is jelentős számban megmutatkozott. 21 évesként azonban biztos vagyok benne, hogy a legfiatalabb réteget erősítettem, hiszen bármerre néztem magam körül, csak régebbi rajongókat láttam, akik ugyan olyan lelkesedéssel énekeltek és ugráltak, mint a színpad előtt tombolók.

 

 

Mint egy rock zenén felnőtt fiatal, rendkívül érdekes volt egy ilyen koncerten részt venni. Magával ragadott az a lendület, ami az együttesből kiindulva végigáramlott az egész közönségen. Amikor a Fire című dal elkezdődött a maga gitárszólójával, a hideg futott végig a hátamon, látványnak pedig kiemelkedő volt, hogy a hangszerből tűzijáték jött ki.

 

 

Az este fénypontja egyértelműen a Scooter ,,himnusza”, azaz a Maria (I Like It Loud) volt, amikor az egész Budapest Park egyszerre skandálta az ikonikus dallamot. De olyan klasszikus nóták is a listán voltak, mint a How Much Is The Fish?, Nessaja, The Logical Song, God Save the Rave, J’adore Hardcore / Jumping All over the World, de a legújabb The Spell Remains című dalukat is eljátszották, amelyet a közönség ugyan olyan lelkesedéssel fogadott.

 

 

Számomra egy felejthetetlen élménynek bizonyult az este és egy hatalmas mosollyal az arcomon távoztam a Parkból.

Koncertbeszámoló: Nóri

Credit: Hetessy-Németh Tünde

Kapcsolódó tartalom:

Scooter koncertfotók 2022.06.11. Budapest Park