SUMMER HELL fesztivál: augusztusban együtt jön a KREATOR, az ELUVEITIE és a JINJER a Barba Negrába!

SUMMER HELL fesztivál: augusztusban együtt jön a KREATOR, az ELUVEITIE és a JINJER a Barba Negrába!

Summer Hell néven új metal fesztivált indít útjára a BARBA NEGRA és H-Music Hungary! Eddig úgy nézett ki, hogy idén nyáron nemzetközi fellépők nélkül maradunk, ám augusztus 17-én együtt érkezik a Barba Negrába a Mille Petrozza vezette német thrash brigád, a KREATOR, a svájci folk / melodic death metal alapcsapat, az ELUVEITIE és Tatiana Shmailyuk énekesnővel az élén az ukrán JINJER. A három zenekar egyenlő hosszú szettet fog játszani, a nagyszínpadon, teljes produkcióval!

 

 

SUMMER HELL Facebook esemény:
www.facebook.com/events/941456316676859/

Jegyek:
jegy.rock1.hu/kreator-eluveitie-jinjer_20210817

 

 

KREATOR három hosszú évnyi kihagyás után tavaly új dallal jelentkezett – a “666 – World Divided” Andy Sneap és Markus Ganter producerekkel készült a berlini Hansa stúdióban, Jörn Heitmann rendezővel (Rammstein – “Radio” és “Ausländer” videók) pedig rögtön klipet is kapott. A 2017-es “Gods Of Violence” album óta, ez volt az első friss KREATOR dal, és az első Frédéric Leclercq (ex-Dragonforce) basszusgitárossal. A következő nagylemez munkálatai tavaly nyár óta gőzerővel folynak, ami a zenekar tervei szerint még idén megjelenik, könnyen lehet tehát, hogy augusztusban mi is kapunk ízelítőt belőle!

 

KREATOR – 666 – World Divided (Official Music Video)Mille Petrozza (ének, gitár):
“Három hosszú év után itt egy vadonatúj dalunk. A 666 – World Divided üzenete fontosabb, mint valaha: ‘Össze kell tartanunk ebben az egyre megosztottabb világban. Vigyázzunk egymásra!”

 

 

Az ELUVEITIE legutóbb 2019-ben járt nálunk, és abban az évben jelent meg a legutóbbi, “Ategnatos” című lemez is. Az angol mellett a mára kihalt, ősi gall nyelvet is használó 9 tagú zenekar a folk metal palettán is kiemelkedő különlegesség, a Barba Negrában pedig egy teljes, átfogó szettet hallhatunk a legnagyobb dalaikból.

 

ELUVEITIE – Ategnatos (Official Music Video)

 

 

JINJER épp a koncert után nem sokkal, augusztus 27-én jelentkezik új lemezzel, “Wallflowers” címmel. Az első dal, a klipes “Vortex” hipnotikus, dallamos groove-rock alapból építkezik, majd progos modern metalba csap át, ahol a tiszta hangot felváltja Tatiana jellegzetes, hörgős éneke, miközben maga a videó “tükröt állít a közelmúlt eseményeinek a világban”. Az áttörő sikereket elért “Macro” című legutóbbi Jinjer lemez 2019-ben jelent meg, és a zenekar számára sosem látott népszerűséget hozott, mielőtt a pandémia miatt lezárták a világot. A kényszerszünetet pedig a zenekar arra használta fel, hogy kevesebb, mint két évvel az előző után elkészítették az újabb nagylemezt.

 

JINJER – Vortex (Official Video)

 

“A Vortex volt az első dal, amit felvettünk az új lemezhez, és az első, amit élőben játszottunk a Hellfest From Home online eseményen idén.” – mesélte a zenekar. “A dalban teljes az egyensúly zeneileg a ránk jellemző elemekben. Egy olyan történetet mesélünk el benne, ami igazán megérdemelte, hogy videót is forgassunk hozzá. A videó egy utazás, ami teljesen ki tudja hangsúlyozni a dal erejét, az üzenetét. Tatiana súlyos, nyomasztó gondolatok terhéről énekel benne, és arról, hogy ezek mennyire pusztítóak tudnak lenni. A videó maga pedig tükröt állít annak, amivé a világ lett sajnos sokunk számára az utóbbi időben…”

A ROCK1, a H-Music és a BARBA NEGRA bemutatja:
SUMMER HELL
KREATOR | ELUVEITIE | JINJER
BARBA NEGRA
1117 Budapest, Neumann János u. 2.

Jegyárak:
11999 Ft ▲ Elővételben – 2021.07.31-ig
12999 Ft ▲ Elővételben – 2021.08.16-ig
14999 Ft ▲ A koncert napján

Linkek:
www.facebook.com/KreatorOfficial
www.facebook.com/eluveitie
www.facebook.com/JinjerOfficial

H-Music online:
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram