Dallamgazdag heavy / power metal – Megjelent a Hydra bemutatkozó albuma: Láncra verve

Dallamgazdag heavy / power metal – Megjelent a Hydra bemutatkozó albuma: Láncra verve

Bemutatkozó nagylemezével jelentkezett a zalai kötődésű, 2021 nyarán indult Hydra. A Tales Of Evening ex-dobosa, Pálosi Róbert által alapított zenekar Láncra verve című albumára nyolc tétel került, mindegyik dal nagy kedvence lehet a szimfonikus elemekkel gazdagon ellátott dallamos heavy / power stílust kedvelők számára. A csapat idén március közepétől a Kárpátia vendégeként járja az országot egészen az év végéig, de múlt vasárnap a Barba Negrában is koncerteztek a Powerwolf bulija köré szerveződött mini metalfesztiválon.

 

 

Robi gondolatai a zenekar megszületéséről, a tagságról, és a közeljövő terveiről:
“menned kellett, nem volt maradás”
2021 augusztus 17. Ádám Atival (a Tales Of Evening vezetője, billentyűse) megbeszéltük, hogy távozom, annak ellenére, hogy ez a zenekar egy igazi család. És ez nem egy közhely, tényleg a második családom volt a csapat. Egy napot sem tétlenkedtem, másnap egyből hívtam telefonon Laki Tomit, hogy alapitok egy zenekart, és ő lesz a gitárosunk. Habozás nélkül igent mondott.
„vajon működik-e a kémia?”
Kitaláltam egy kis dallamot a zongorán. Átküldtem Tominak – pár óra múlva jött is a válasz, a gitárriffekkel együtt. Tudtam, hogy innentől itt nincs hiba! Tomi baráti körében rátaláltam a megfelelő zenésztársakra, akik egyből bizonyították tudásukat, és a kellő alázatukat a közös cél érdekében. Némedi Gyuri, aki nálam sokkal jobb, képzettebb dobos, basszusgitárt ragadott a kezébe. Szerintem ez megmutat mindent a hozzáállásáról. Multitálentum a srác. Tóth Sanyi, aki mérnök ember, nem ismer tréfát. (nevet)… Pontos, precíz, megbízható! Nincs mellébeszélés. Méhes Vid, ő a zenekar énekese. Mivel én írom a dalszövegeket, igy nem egyszerű feladat tolmácsolni a gondolataimat a közönség felé, de úgy érzem, Vidus ezt tökéletesen át tudja adni, kellő áhítattal, alázattal. Szerintem a hangja tökéletesen illik ebbe a zenei milliőbe.
Azt gondolom, megmutattuk, hogy kellő elszántsággal el lehet érni azt, amit nagyon szeretnénk. Persze ehhez kell némi tapasztalat, és jószerencse, illetve egy kis hátszél… Az idei évet a Kárpátia zenekar vendégeként ki is maxoltuk, hálásak vagyunk érte! Rengeteg feladat vár ránk, videoklipek, koncertek, élmények tömkelege… Találkozzunk a koncerteken!

Az album Nem volt maradás (Ribarics Tamás emlékére) című dalában Dudás Ivett (ToE) közreműködött, az artwork Tóthmárton “Szőr” Szabolcs munkája.

Mix / Master: Denevér Hangstúdió – Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla

Dallista:
01. Nincs ami visszatart
02. Dobban a szív
03. Láncra verve
04. Harcosok vére
05. Nem volt maradás (Ribarics Tamás emlékére)
06. Kéz amely ringat
07. Hamis próféciák
08. Honfoglalás

 

 

Tagság:
Pálosi Róbert – dob
Némedi György – basszusgitár
Laki Tamás – gitár
Tóth Sándor – billentyű
Méhes Vid – ének

A nagylemez három dala a YouTube-on is elérhető:
Nincs, ami visszatartwww.youtube.com/watch?v=oSOHb4MBZEA
Hamis próféciákwww.youtube.com/watch?v=Dqdp_sSY2JI
Nem volt maradás (feat. Dudás Ivett)www.youtube.com/watch?v=2I1EvBI8Y8c

Hydra FB-oldal: www.facebook.com/HydraZenekar

Láncra verve album az online felületeken:
https://songwhip.com/hydra8/lancra-verve