Malacka és Csoki kutya is szerepel a szegedi Köménymag rockzenekar karanténvideójában

Malacka és Csoki kutya is szerepel a szegedi Köménymag rockzenekar karanténvideójában

A zenekar  Dés László-Berencsi Attila/Frenyó Ágnes) által írt, a Szerelem második vérig című film egyik betétdalát dolgozta fel.

 

“A zenekar épp bemutatkozó koncertre készült amikor kitört a járvány, emiatt a májusi szegedi fellépésük elmaradt. Viszont a csapat nem tétlenkedett a kényszerszünet alatt sem, hanem újabb számokat dolgozott fel, a meglévőket pedig tökéletesítették ,persze mindenki otthon egyedül” – mesélte Dér István a Köménymag énekese.

„Talán ez volt a legnehezebb, mert ez egy baráti társaság is egyben, így nagyon hiányoztunk egymásnak, hiányoztak a próbák, és a jó beszélgetések is. Ezért találtuk ki, hogy ha nem járhatunk próbákra, akkor online zenéljünk, így készült el az első karanténvideónk is. A dal nem stúdióban készült. A hangszereket mindenki otthon rögzítette. A klipben szerepet kaptak a családtagjaink is, hisz hónapokig velük töltöttük az időnk legnagyobb részét.

A videót itt lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/133326210589368/videos/200452881087666/

 

A Köménymag zenekar a hetvenes-nyolcvanas évek méltatlanul feledésbe(?) merült, számukra kedves magyar rock dalait újragondolva, áthangszerelve – nem a retro jegyében, mélyrehangolt gitárokkal, dögös hangszerelésben adják elő. 

„A Titkaid című dal is egy ilyen szám. Régen nagy sláger volt, de valamiért keveset játszották a rádiók, TV-k az elmúlt években” – mondta Völgyesi Miklós. A zenekar gitárosa szerint számtalan hasonlóan jó dal született a hetvenes-nyolcvanas években, amelyeket ugyan sokan ismernek, de kevés zenekar játssza azokat jelenleg. A Köménymag ezért olyan előadók (LGT, Omega, KFT, P. Mobil stb) dalaihoz nyúl hozzá melyeket nem hallhatunk cover zenekarok műsoraiban sem.”

 

 

A zenekar következő videója a KFT együttes Volvo című dal rockos átdolgozása lesz.

 

Tagok:

Dér István – ének

Gyuris Vivien – ének

Bobály György – gitár

Völgyesi Miklós – gitár

Révész Zsolt – basszus

Kilián Imre – dob