Őszintén akarok élni – Ma 67 éves Révész Sándor a Piramis együttes legendás énekese

Őszintén akarok élni – Ma 67 éves Révész Sándor a Piramis együttes legendás énekese

Isten éltesse még sok sokáig és nagyon jó egészséget kívánunk Révész Sándornak!

 

“Nekem a zene mindig az öröm egyik legfelsőbb fokának forrása. Ünnep számomra, amikor művelem.” – Révész Sándor

 

 

Ma ünnepli 67. születésnapját Révész Sándor, EMeRTon-díjas, Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, és Pro Urbe Budapest díjas előadóművész, (2019), a Generál és a Piramis együttesek énekese. Révész Sándor 1953. június 24-én született. 16 évesen már ORI engedéllyel az Echo együttessel turnézott. 1971-ben került a Generálba, ahonnan Som Lajos kérésére 1975-ben távozott a Piramis zenekarba, ahol 1981-ig a zenekar frontembere volt. A Piramis zenekar a 70-es évek második felének, a 80-as évek elejének hihetetlenül népszerű rock zenekara a kor könnyűzenei életének kínosan magasba ívelő üstököse volt. A Piramis dalok nagy részét ma is kívülről fújja és rendületlenül imádja több generáció is.

 

Fotó: Raáb Zoltán

 

 

Híres Generál slágerek abból az időből: Kövér a nap, Száz éves kút, Mit tehet az ember egy eltört szerelemmel, Utánam srácok, Csöngess be, jó barát, A felhők felett mindig kék az ég, Törökméz, Ha ismerném, Fűrész, Kérdés, Felelet, Lehajtott fejjel, Hányszor mondjam..

 

Fotó: Raáb Zoltán

 

 

A Piramis fennállása alatt, a közönségszavazatok alapján többször is elnyerte as Év Énekese címet. A Piramis kiválása után Révész külföldön folytatta zenei pályafutását. 1984-ben tért haza, majd 1985-ben Demjén Ferenc és Presser Gábor közreműködésével elkészítette az első szólóalbumát. Ezután visszavonult a zenei élettől és vidéken, Ásotthalmon telepedett le. 1992-ben Demjén Ferenc felkérésére vendégszerepelt a Budapest Sportcsarnokban. 1992-ben hivatalosan bejelentik, hogy egy koncert erejéig újra összeáll a Piramis. Eredetileg 1 koncertet terveztek, de annyira nagy volt az igény a zenekarra, hogy 5 teltházas nap lett belőle. 1992. december 27., 28., 29., 30. és 1993. január 1-én lépett fel a Piramis a Budapest Sportcsarnokban.

 

 

Legismertebb Piramis slágerek: Őszintén akarok élni, Ha volna két életem, Szállj fel magasra, Szabadnak születtem, Kóbor angyal, Becsület, Ajándék, Kívánj igazi ünnepet, Emelj fel a szívedig, Gyere közelebb, Hozd el a tegnapot, Mikor megszülettem, Mondj egy mesét, Másnap olyan hatalmas lett a világ, Vágyakozás, A szerelem ördöge vagyok, Játék az ördöggel, Csak néhány jó szó, a dal, Hív a sötét,  Csak rövid idő, A fénylő piramisok árnyékában..

 

 

A legendás énekesnek 1993-ban új szólóalbuma jelenik meg, amely lemezen régi zenésztársai, Závodi János és Gallai Péter is szerepet kaptak. A lemezt egy bemutatókoncert keretein belül a Budapest Sportcsarnokban hallgathatja meg a közönség. Ezután újabb szünet következett Sándor életében. 1999-ben újra láthatja őt a közönség, a régi zenekarával a Generál együttessel lép fel a Slágerfesztiválon. 2003-ben jelenik meg újabb lemeze: Változtam címmel, amelyen 6 új és 6 régebbi dal hallható. 2009-ben országos turnéra indulnak zenekarával, (Nagy Gergely, Horváth Ákos, Cseh Balázs, Szakáll Béla), akikkel nagyszabású akusztikus koncertekkel varázsolják el a közönséget. 2013-ban egy évig Zajzon Gábor lantművésszel játszik intim hangulatú koncerteket.

 

 

Révész Sándor jelenleg 2 formációval járja az országot.

Révész-Závodi Piramis-évek: (Révész Sándor, Závodi János, Nagy Gergely, Horváth Ákos, Megyaszay István, Delov Jávor). A Révész-Závodi Piramis-évek produkciót, a hajdani legendás Piramis együttes két frontembere, Révész Sándor és Závodi Janó hozta létre, hogy az eredeti énekhangon és gitárszólamokkal, új felállásban és hangszerelésben, fiatal zenésztársakkal együtt szólaltassák meg a régi, szeretett Piramis dalokat.

Rock and roll közlegények: Révész Sándor, Nagy Gergely, Horváth Ákos. A közlegények formáció állandó műsora aprólékosan kidolgozott, friss interpretációi Révész Sándor eddigi, jelenlegi és új dalainak.

Révész Sándor a legendás Piramis és a Generál együttesek egykori énekese, a Rock and roll közlegények nevű triójával és a Révész- Závodi Piramis-évek formációjával rendszeresen koncertezik szerteszéjjel az országban.

 

H.N.T.

Kapcsolódó tartalom:

Demjén Ferenc és Barátai “Révész-Závodi – Piramis” koncertfotók – 2019.12.30. Papp László Budapest

Révész-Závodi Piramis-évek koncertfotók – 2019.08.20. Tatabánya Csónakázó-tó

Révész-Závodi igazi rock ikonok – Piramis-évek koncerten jártunk

Révész-Závodi Piramis-évek koncertfotók – 2019.08.03. Agárdi Popstrand

Ma 66 éves Révész Sándor a hazai rocktörténelem egy meghatározó alakja!

Révész-Závodi Piramis – évek koncertfotók – 2019.06.09. Alcsúti Arborétum

Révész Sándor – Rock and roll közlegények – koncertfotók – 2019.03.24. – Klauzál Gábor Művelődési

Révész-Závodi Piramis évek – koncertfotók – 2019.05.01. Tabán Fesztivál

Volt egyszer egy Ifipark – Révész-Závodi Piramis-évek koncertfotók – 2017.06.15. Budapest, Várkert Bazár