Pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm – Ma 63 éves Takáts Tamás a Karthago énekese

Pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm – Ma 63 éves Takáts Tamás a Karthago énekese

Isten éltesse sokáig Takáts Tamást!

 

Ma ünnepli 63. születésnapját Takáts Tamás (1957.június 20.) magyar rock- és blues énekes, dobos és gitáros. Takáts Tamás Angyalföldön nőtt fel és 6 évesen már igazolt versenyző volt a Ferencvárosi Torna Klubban úszóként, később vízilabdásként. Tanulmányait textilipari szakközépiskolában és 1 év tanítóképző főiskolán végezte. Híresebb zenekarai a Karthago, Senator, East és a Takáts Tamás Dirty Blues Band.

 

 

Első zenekara a Fáraó volt, ezután következett a Teneaggers és a Forma 1. 1977-től az Oszk és az ORI vizsga letétele óta hivatásos zenész. 1979-ben került, Szigeti Ferenc által alapított Karthago zenekarba. A zenekart azóta is minden idők legjelentősebb magyar rockzenekarai között könyvelik el. A Karthago 1985-ben beszüntette működését, ekkor Takáts a Senator, majd az East együttesbe került.

 

 

1990-ben a Gál Gáborral közösen megalapították a Takáts Tamás Dirty Blues Bandet. A zenekar eleinte duóként működött, ahol Takáts Tamás énekelt és szájharmonikán játszott. Gál Gábor gitáron kísérte őt. A banda nemsokára nagy népszerűségre tett szert, ekkor további zenészek is csatlakoztak hozzájuk. Első lemezük 1991-ben jelent meg Dirty Blues Band I. címen. A második lemezük 1993-ban látott napvilágot Dirty Blues Band 2. címen.

 

 

Takáts Tamás Dirty Blues Band az évek alatt több Magyarországon koncertező külföldi zenekar előtt is játszott. Többek között előzenekarként léptek fel: Bryan May, Alvin Lee, Eric Burdon, John Mayall, James Brown koncerteken. 1995-ben a Budapesten fellépő The Rolling Stones előzenekara szintén a Dirty Blues Band lett.  A banda 2000. június 17-én, (az azóta már lebontott) Petőfi Csarnokban ünnepelte meg 10 éves működésének születésnapját.

Híres slágereik: Pocsolyába léptem, indulok tovább, Megöl a vágy, Úton, Zakatol a vonat, Ott leszek veled, Laza kapcsolat..

 

 

Dirty Blues Band diszkográfia:

Dirty Blues Band I. angol nyelvű MC

Dirty Blues Band 2.

Húzom az igát

Élő Blues angol nyelvű koncertalbum

Indulok tovább

Megöl a vágy

Pocsolyába léptem – Best of Takáts Tamás Dirty Blues Band válogatás CD

 

 

Blues Band diszkográfia:

Ébredj fel!

Úton

East diszkográfia:

Szerelem sivataga

56 (SP)

Taking The Wheel angol nyelvű kiadás

Rádió Bábel

Két arc Live,  koncertalbum

 Senator diszkográfia:

Senator LP, CD

 

 

1990 május 1-én a a Petőfi Csarnok kérésére a Karthago, szünetelésük után 5 évvel, ismét összeállt. Mivel a zenekar irányában hatalmas volt az érdeklődés, ezért akkor a zenekar tagok úgy döntöttek, hogy tovább folytatják a pályafutásukat. A Karthago azóta is folyamatos a működik.

 

 

2017. augusztus 26-án a Karthago zenekarnak, több mint 30 év után, több együttessel együtt, lehetősége nyílt, visszatérni a Budai Ifjúsági Parkba, a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozaton belül. A koncertsorozatot előzetesen egy Sajtótájékoztatón jelentették be a Várkert Bazárban, amin Takáts Tamás és Szigeti Ferenc képviselte a Karthago zenekart.

 

 

A Karthago 2019.04.13-án ünnepelte a 40. éves fennállását, amit egy nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepeltek meg a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményhez hozzátartozik érdekességként, hogy a Karthago 40 éve változatlan fennállásban, ugyanazokkal a tagokkal működik, amit az egész világon kevés zenekar mondhat el magáról. A jubileumot méltón megünnepelve, egy új lemez is megjelent: Együtt 40 Éve címmel, ami kevesebb, mint két hónap alatt aranylemez lett.

 

 

Leghíresebb slágerek: Apáink útján, Requiem, Lépd át a múltat, Indulj tovább, Az Áruló, A fények a hangok az árnyak, Az éjszaka vándora, Senki földjén, Áruló, Barátok nélkül, a pénz, Keleti éj..

 

 

Karthago diszkográfia:

Karthago LP, CD

Popmajális Live, LP közös koncertalbum (Karthago, Edda művek, P. Box)

Ezredforduló LP, CD

Requiem LP, angol nyelvű kiadás

Senkiföldjén LP, CD

Oriental Dream LP, angol nyelvű kiadás

Aranyalbum LP válogatás

Best of Karthago CD válogatás

Remix CD, maxi

A Karthago él – Live 2CD ,DVD, koncertalbum

ValóságRock CD

IdőTörés CD

30 éves jubileumi óriáskoncert 2CD

 

 

 

H.N.T.

Kapcsolódó tartalmak:

Volt egyszer egy Ifipark Sajtótájékoztató 2017.05.16. Budapest, Várkert Bazár