Magyar előadók a nemzetközi showcase fesztiválon + videó

Magyar előadók a nemzetközi showcase fesztiválon + videó

Nemzetközi zenei fesztiválon járt a WMMD delegációja

 

Visszatért Brightonból a a WMMusicDistribution (WMMD) zenész delegációja. A tavalyi siker után ismét 6 magyar előadó vehetett részt a disztribútor cég jóvoltából május 15-18. között a brightoni The Great Escape fesztiválon. A delegáció tagjai idén ANUBII$, Beatrick, Buzás Bence, Kollár Dea, Kovács Kristóf és Viszkeleti Júlia, a Maluridé énekes-dalszerzője voltak.

A WMMD elkötelezett a magyar zeneipar nemzetközi sikereinek elősegítésében. A The Great Escape az egyik legrangosabb európai showcase fesztivál és konferencia, ideális platform a feltörekvő művészek számára, hogy bemutatkozzak a nemzetközi zeneipari szereplőknek, nemcsak fellépőként, hanem résztvevőként is számos trükköt leshetnek el. A delegáció tagjai lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a zeneipar vezető szakembereivel tartott workshopokon és panelbeszélgetéseken. Ezenkívül betekintést nyertek a brit zeneipar működésébe, és kapcsolatokat építhettek ki nemzetközi zeneipari szereplőkkel. 

A WMMD extra programokat is szervezett az előadók részére: az első napon egy YouTube masterclasson vehettek részt a londoni Google irodában. Erre az alkalomra a delegáció kiegészült Saya Noéval, aki fellépőként vett részt a TGE showcase fesztiválon, így a WMMD őt is meghívta erre a szakmai programra.

Brightonban egy exkluzív stúdiólátogatás is része volt a programnak: a Salvation Music Studio alapítója látta vendégül a csapatot, hogy egy körbeveztés során megmutassa, hol dolgozott már többek között a Led Zeppelin és az Oasis hangmérnöke. Ez volt Beatrick számára az egyik leginspirálóbb pillanat – “Elképesztő felszerelés volt a stúdióban, tényleg látszik, hogy rászántak 5 évet, hogy megépítsék, én nem láttam ehhez foghatót Magyarországon még.”

Viszkeleti Júlia a Maluridé zenekarral kétszer is fellépett a showcasen – ez volt az első külföldi koncertjük, a szakmai közönség pedig remekül fogadta zenéjüket.

„Az volt az első ‘oh wow’ pillanatom, mikor a Google irodába érkeztünk” – fogalmazott Buzás Bence, a delegáció egyik tagja. Számára a YouTube Masterclasson tanult technikák voltak rendkívül hasznosak, ezeket tervezi használni majd a jövőbeli megjelenéseknél. 

 

 

„Rengeteg impulzus, rengeteg jó arc, rengeteg jó előadó” – Kovács Kristóf egész egyszerűen így fogalmazott.

Az esemény aftermovie-ja az alábbi linken elérhető: