Hooligans – Huligánok 25 éves jubileumi koncertje a Budapest Parkban!

Hooligans – Huligánok 25 éves jubileumi koncertje a Budapest Parkban!

Hooligans 25 Jubileumi koncert Budapest Park – koncertbeszámoló

(Hooligans 25 Jubileumi koncert Budapest Park 2021.09.23. Budapest Park)

 

 

A Hooligans tagjai, Ördög Tibor “Csipa”, Tóth Tibor, Kiss Endre “Endi“, Késmárki Zsolt, és az este tiszteletbeli huligánjai, azaz a Budapest Park közönsége igazán jó hangulatban ünnepelték meg, hogy a az ország kedvenc rosszfiúi immár 25 éve kezdték ontani magukból a slágereket. Ez az a zenekar, amelyet a rockerek sem utasítanak el és a dalaik valahogy utat találtak a háziasszonyok szívébe is! Teljesen bénítólag hatott, amikor azt olvastam, hogy a zenekar már 25 éves, hiszen, ők már a tinédzser éveim legvégén robbantak be a köztudatba. Innen lehet tudni, hogy az ember már nem mai gyerek. 🙂

 

 

Csütörtök ide, nem túl barátságos időjárás oda, de a nézők már az előbandára, a Hollywood Rose-ra is szép számmal összegyűltek. Az ország egyik leghíresebb és legjobb tribute zenekara nagyon korrektül nyomta a sok Guns ‘n Roses dalt. Az infó, hogy ők játszanak, sajnos elkerülte a figyelmem, ezért csak a blokkjuk legvégére értem a Parkba, de a Sweet Child of Mine-t, a You could be minet és a Paradise City-t még sikerült elcsípni. Imádom ezeket a dalok. Még hatszáznegyvenkettedjére is! Kár, hogy nem láttam többet a koncertből.

 

 

Egy jó fél órás átszerelés következet, eközben a nézőszám szépen gyarapodott tovább. Pontosan 9 órakor pedig elkezdődött az intró, majd megérkezett a színpadra a négy huligán is. Régen láttam utoljára őket, talán már jó húsz év is eltelt azóta. 🙂 Rögtön az első dalban már durrant is a pirotechnika, indult a háttérvetítés, azaz minden külsőség adott volt a jó bulihoz.

 

 

Sajnos a hangzás nem volt igazi, pedig több helyet is kipróbáltam. Az egész koncert végig nagyon halkan szólt, szinte koncentrálni kellett, hogy ne a körülöttem állók beszédére figyeljek. De nem csak a hangerő volt a gond, valahogy az egész hangkép aránytalan volt és erőtlen. A gitár néha nagyon hangos és éles volt, a dob sokáig erőtlenül és tompán hangzott. Később szerencsére javult a helyzet, de azért bőven el tudtam volna képzelni ennél sokkal minőségibb hangzást. Az, hogy ennek ellenére is remek hangulat volt az egész este folyamán az a 4 zenész érdeme és természetesen a borzasztóan lelkes közönségé.

 

 

A monstre 2 órás koncert alatt a zenekar megpróbált minden korszak dalaiból eljátszani többet. Összeállítottak egy medley-t is a korai dalokból és természetesen elhangoztak a legnagyobb slágerek, a Királylány, a Vér nem válik vízzé, Hotel Mámor, Küzdj az álmodért, és a Paradicsom is, amit a több ezer ember boldogan énekelt Csipa helyett.

A srácok odatették magukat. Mi pedig még legalább 25 remek évet kívánunk Nekik!

B.T.

2021.09.28.

 

 

Set List:

1. Intro

2. Kendőzetlen igazság

3. Szélbe mondott szó

4. Egyformán

5. Félember

6. Illúzó

7. Elindul a Lejtő

8 .Káosz

9. Ébren várj

10. Küzdj az álmodért

11. Túlélő

12. Függőjátszma

13. Idegen

14. Királylány

15. Medley

16. Új méreg

17. Vér nem válik vízzé

18. Szájkosár

19. Játszom

20. Legyen valami

21. Paradicsom

22. Seholország

23. Hotel mámor

24. Evolúció

Linkek:

Facebbok – Hooligans 25 Jubileumi koncert 2021.09.23. Budapest Park

Hooligans 25 Jubileumi koncertfotók 2021.09.23. Budapest Park