Az új „három tenor” elbűvölte a közönségét – Il Volo koncerten jártunk

Az új „három tenor” elbűvölte a közönségét – Il Volo koncerten jártunk

Az új „három tenor” elbűvölte a közönségét – Il Volo koncertbeszámoló

(Il Volo koncert (Il Volo koncert 2023.10.09. Papp László Budapest Sportaréna)

 

A mostanában három tenorként emlegetett olasz pop-opera trió, az Il Volo az Arénában koncertezett.

 

 

Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto kisgyermekkoruk óta énekelnek, egy tehetségkutatóban szerepeltek először külön-külön, majd 2015-ben már együtt megnyerték a Sanremói dalfesztivált. Ugyanebben az évben ők képviselhették az Eurovíziós dalfesztiválon Olaszországot, azóta pedig egyre nagyobb hírnévre tettek szert, miközben számos olyan ismert előadóval dolgoztak együtt, mint például Justin BieberCéline Dion, Miley Cyrus, Enrique Iglesias, de énekeltek Andrea Bocellivel, Plácido Domingóval, Eros Ramazzottival, Barbra Stresisandal, sőt, még Ferenc pápa előtt is felléptek. Repertoárjuk a pop és az opera keverékéből áll össze, saját dalaik mellett előszeretettel adnak elő más művészek szerzeményeiből.

 

 

Az estén feltűnően többségben voltak a középkorú korosztály képviselői, a küzdőtér is székekkel telt meg. Ahogyan színpadra léptek a „srácok”, a szokástól elérően özönlöttek is az ajándékok, borok és ez így is ment szinte egész végig a koncert alatt. Olyan híres olasz énekeket is előadtak, mint az egyik legismertebb nápolyi dalt, Eduardo Di Capua ’O sole mioját vagy Luigi Denza Funiculì, Funiculàját. Két szám között elmondták, hogy Budapest a kedvenc városuk, nagyon szép és kellemes helynek tartják, majd magyarul is megköszönték rajongóiknak, hogy eljöttek megnézni őket.

 

 

Meghívott előadóként Tóth Gabival léptek fel, ami a körülötte kialakult jelenlegi helyzetben nem okozott osztatlan elismerést, annak ellenére sem, hogy az énekesnő ezúttal azért eléggé odatette magát (legalábbis a jelenlévők nem fogadták olyan lelkesen, mint az este főszereplőit). Az est fénypontja kétségtelenül az volt, amikor a három olasz egyszer csak lesétált a színpadról és a közönség soraiban énekelt tovább. Az Il Volo (magyarul: a repülés) arénás koncertje éppen beleillett egy pihentetőbb, lazítósabb kellemes estébe.

 

 

Írta: Matolcsi Zita

Credit: Hetessy-Németh Tünde

Szervező: Szervező: Koncertpromo.hu

Kapcsolódó tartalom:

 

Il Volo koncertfotók 2023.10.09. Papp László Budapest Sportaréna