Fülesbagoly Tehetségkutató 2020 – 2020. MÁRCIUS 28. Martonvásár, Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ

Fülesbagoly Tehetségkutató 2020 – 2020. MÁRCIUS 28. Martonvásár, Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ

Fülesbagoly Tehetségkutató 2020 – 2020. MÁRCIUS 28. Martonvásár, Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ

 

Az idén újra meghirdették a Fülesbagoly Tehetségkutatót Martonvásáron, ahol összesen 27 díjat osztanak ki a szervezők. A könnyűzenei versenyen többek közt fesztiválfellépéseket, sajtókampányt, tévés zenélést, rádiós jelenlétet és előzenekarozást lehet majd nyerni. Ha vannak saját dalaid, és azokat elő tudod adni, jelentkezz a tehetségkutatóra! A könnyűzenén belül bármilyen stílusban megmutathatod magadat, legyen az pop, rock, jazz, metal, funky, lényegében bármilyen stílus lehet. A döntő Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban lesz március 28-án. A jelentkezési határidő március 10. éjfél.

 

Jelentkezés feltételei:
– magyarországi és határon túli magyar együttesek jelentkezhetnek
– élőzenei, hangszeres produkció legyen
– lemezkiadói és országos rádiós múlttal ne rendelkezz
– legyenek saját dalaid
– bármilyen stílusú előadó indulhat: pop, rock, jazz, hiphop, metal, blues, reggae, punk, funky, ska, swing, R&B, country stb.
– nem fogadhatjuk el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak 2 millió forinttal.

A nevezési díj 7.000 Ft. (Ha a debreceni vagy a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatóra is jelentkezel, akkor a nevezési díj 12.000 Ft (magyarul két tehetségkutatóra), ha mindháromra, akkor 15.000 Ft a nevezési díj.)

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet.
A megadott felületen kell feltölteni az alábbiakat:
– biográfia
– fotó
– 2 dal mp3 formátumban
– dalszövegek
– a zenekarvezető kontaktjai (név, telefonszám, mailcím)
– a nevezési díj befizetését igazoló dokumentum (banki kivonat, print screen)
– a befizető – akár magánszemély, akár vállalkozás – adószáma. (A befizetést igazol dokumentumhoz szükséges. A dokumentumot az alapítvány bocsátja ki.)
– A 7.000 Ft nevezési díjat a Fülesbagoly Alapítvány számlaszámára küldd el: Unicredit Bank 10918001-00000097-60500014 . A megjegyzésbe írd bele az együttes/előadó nevét és azt, hogy „alapítványi támogatás”!

Jelentkezési határidő:
2020. március 10. éjfél

Ha beválogatunk a martonvásári döntőbe, 20 perces koncertet kell adnod. A színpadon közös backline lesz, amiről a szervezők gondoskodnak.

NYEREMÉNYEK

FŐDÍJ
5.000.000 forint értékű sajtómegjelenés
A PR Garden kommunikációs ügynökség 1-1,5 hónapos sajtókampányt biztosít a nyertes részére előre egyeztetett időpontban. A nyertes eldöntheti, hogy mire használja fel a nyereményét, lehet az például koncertek, lemez vagy egyéb projekt népszerűsítése.

Fellépés a Szemes Fesztiválon
Koncert a balatonszemesi Szemes Fesztiválon 2020. július 16. és 19. között a szervezők által megadott időpontban és színpadon. A Szemes Fesztivál a déli part legnagyobb ingyenes művészeti fesztiválja.

Fellépés a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon
Koncert Magyarország legnagyobb nyárindindító fesztiválján 2021-ben, a szervezők által megadott időpontban és színpadon.

Music Channel-díj
A nyertes zenekar élőben felléphet és interjút adhat a Music Channel Popcity című műsorában.

WMMD-díj
A WMMusicDistribution által a nyertes zenekar YouTube-csatornájának optimalizálása. Azaz: csatorna analízis készítése + top10 legnézettebb videó esetében az optimalizálási feladatok elvégzése + programming stratégia és optimalizálás tanácsadás írásban.

Rockstar-díj
Dupla oldalas interjú a nyertes zenekarral a Rockstar Magazinban, előre egyeztetett időpontban.

Videótanfolyam
A MOME OPEN felajánlásának köszönhetően a nyertes zenekar egyik tagja vagy stábtagja elvégezheti náluk ingyenesen a következő music videó tanfolyamot, és az ott szerzett tudással, a MOME eszközparkjával vizsgafeladatként készíthet klipet az együttesnek.

Zeneszöveg-díj
A tehetségkutató első helyezettje címlapos interjút ad a Zeneszöveg.hu-nak közösen egyeztetett időpontban.

Zenei menedzsment coach
Kovács Ákos Dadan 1-1,5 órás coachingot tart zenei menedzsment témában. Dadan 2014 óta a Gold Record zenekari divízióját vezeti. Jelenleg a Margaret Island, a New Level Empire, a Blahalouisiana és a Honeybeast zenekarokkal dolgozik.

Fellépés a 2019-es Budapest Music Expón
Koncert Közép-Kelet Európa legnagyobb zenei kiállításán

Részvétel az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint
A döntő a Budapest Music Expón zajlik, itt megméretteti magát az összes Öröm a Zene tehetségkutató döntős együttes, így a Fülesbagoly Tehetségkutató győztese. Itt a főnyeremény 1 millió forint értékű, szabadon választható hangszer vagy hangtechnikai berendezés a Hangszeresek Országos Szövetsége felajánlásával. Továbbá a Cseh Tamás Program felajánlásával 2 millió forint, ami a zenekarra költhető.

TOVÁBBI DÍJAK, KÜLÖNDÍJAK

Koncert a Paloznaki Jazz Pikniken
Egy stílusában passzoló együttes fellép a 2020-as Paloznaki Jazzpikniken a szervezők által megadott idősávban és színpadon. A nyertest a fesztiválszervezők választják ki a tehetségkutató döntőjében.

WMMD-különdíj
A WMMusicDistribution által egy döntős zenekar YouTube-csatornájának optimalizálása. Azaz: csatorna analízis készítése + top10 legnézettebb videó esetében az optimalizálási feladatok elvégzése + programming stratégia és optimalizálás tanácsadás írásban.

Az első három helyezett bemutatkozása a Fülesbagoly blogon
Mindhárom zenekarról cikk a blogon.

Rádiós jelenlét
A dobogós zenekarok interjút adnak a Hallgass hazait! rádiósműsornak, és több daluk is elhangzik a beszélgetés közben. Az interjúk 23 vidéki rádióban kerülnek adásba.

Fellépés a Road előtt
Koncert közvetlenül a Road előtt 2020-ban a Barba Negra Trackben..

Újfalusy Gábor Díj
A legtehetségesebb zenésznek járó díj. A nyertes megkapja az Audio-Technica ATH-M60X fejhallgatót.

A legjobb női énekes
A tehetségkutató legjobb női énekese megnyeri az Audio-Technica AE4100 mikrofont.

A legjobb férfi énekes
A tehetségkutató legjobb férfi énekese megnyeri az Audio-Technica AE6100 mikrofont.

A legjobb dalszövegíró
A tehetségkutató legjobb dalszövegírója megnyeri az Audio-Technica ATH-M50XBT fejhallgatót. Emellett címlapos interjút ad közösen egyeztetett időpontban a Zeneszöveg.hu-nak.

Zeneszöveg.hu-különdíj
A tehetségkutató dobogósainak Zeneszöveg.hu oldalon lévő profiljának kialakítása, dalszövegek, képek, videók és szerzőségek feltöltése, amely gyakorlatilag egy komplett weboldalként is tud szolgálni

ZSŰRI

Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára
Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője
Jónás Vera, Fonogram-díjas énekes, dalszerző
Warnusz Zsuzsa, Artisjus-díjas zenetanár zenész, hangszerelő

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Szenkovits Arshak szervező, 06-30-286-4809

A változtatás jogát a szervezők fenntartják.

Esemény: https://www.facebook.com/events/807418909755172/

fulesbagoly.blog.hu