Mélységből a magasságba – Marcelito Pomoy, a „kettős hangú” világsztár Budapesten

Mélységből a magasságba – Marcelito Pomoy, a „kettős hangú” világsztár Budapesten

A mélyen hangzó baritontól, a mezzoszoprán magasságig emelkedik a filippínó világsztár, Marcelito Pomoy hangterjedelme, egyedülálló, a poptól az operáig számos műfajt felölelő, kettős hangú éneklési stílusa a szegénységből emelte őt a világ nagy koncerttermeibe. Az America’s Got Talent zsűrijét elbűvölte, ahogy a Szépség és a Szörnyeteg duettjét egymaga énekelte, most végre a hazai közönség is megismerheti a „férfi díva” unikális előadását. Marcelito május 24-én a Tüske Csarnokban lép fel, a műfajokon átívelő Ultimate Show sztárvendégeként.

 

 

Marcelito Pomoy határokon átívelő hangja a globális zenei színtéren ma már rajongók milliói előtt vált a filippínó sztár védjegyévé. Az idáig vezető út azonban számos nehézség és megpróbáltatás útján vezetett. Hároméves korában apját, hamis vádakkal bebörtönözték, majd édesanyja is elhagyta, gyermekkorát rabok, majd később örökbefogadó családja gondjaira bízták.
E nehézségek ellenére Marcelito belső fénye soha nem halványult el. A zenében talált vigaszt, egy olyan szenvedélyben, amely azóta is betölti életét. Az önfelfedezés és a túlélés útján Marcelito az utcán csiszolta különleges képességét, nappal alkalmi munkákat végzett, éjszaka pedig tehetségét ápolta. Az áttörést a 2011-es „Pilipinas Got Talent” győzelme hozta meg számára, ahol lenyűgözte a közönséget azzal a rendkívüli tehetséggel, hogy férfi és női hangon egyaránt tud énekelni. Kettős hangú éneklési stílusa nemzetközi elismerést váltott ki, és olyan legendás előadókhoz hasonlították, mint Andrea Bocelli és Celine Dion. Előkelő helyen végzett az America’s Got Talent: The Champions versenyében is, ahol a tehetségkutató korábbi nyertesei között lépett színpadra, és a Szépség és a Szörnyeteg duettjét énekelte egymaga, lenyűgözve a zsűri és a közönség figyelmét egyaránt.

Marcelito hangja, ahogy élete is, a mélységből ívelt a magasságba. „Az utcán túlélni mindennapos küzdelem volt. A streetfood és jégkrém árusításától a bowling bábú állítgatásig, minden nap a megélhetésről szólt. A nehézségek ellenére ezek a tapasztalatok a rugalmasság és a függetlenség érzését oltották belém” – nyilatkozta a művész, aki most Budapestre is ellátogat, hogy lenyűgözze a hazai közönséget.

A hazai rendezvényszervező szakma elismerése, hogy Marcelito Pomoy egy magyar ügynökséggel szerződött a koncertjeinek nemzetközi szervezésére: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Marcelito Pomoy a mi ügynökségünkkel kötött hosszabb távú együttműködést a közel-keleti és európai koncertjeinek szervezésére” – nyilatkozta Horváth Roland, a javarészt crossover produkciók népszerűsítésével foglalkozó, Koncertpromo ügynökség vezetője.

Marcelito Pomoy: https://www.youtube.com/watch?v=5T2QjLnKpcs