Road – Johnny Diabloval forgott klip a friss lemez címadó dalára: Senki kedvéért nem fékezünk

Road – Johnny Diabloval forgott klip a friss lemez címadó dalára: Senki kedvéért nem fékezünk

Nyáron jelent meg a legújabb Road nagylemez, ami rögtön aranylemez is lett, a “Senki kedvéért nem fékezünk” lemeznek pedig most a címadó dala kapott videót. A klipet a Mihaszna Filmes srácok készítették ismét, és bár a forgatáson közösen dolgoztak, Nagy Viktor helyett ezúttal Lerch Péter felelt a fő koncepcióért, rendezésért, és az utómunkáért is, melyet Carbon Head név alatt hozott tető alá.

 

Road: Senki kedvéért nem fékezünk (Hivatalos videoklip)

 

“Amikor meghallottuk a dalt és Mátéval elkezdtünk agyalni rajta, mindhárman egyöntetűen egy csapatós, autós klipre gondoltunk, hiszen adta magát a téma. CH-nak (Lerch Péter) bevillant egy “Frankenstein szörnye” koncepció, amiben a ROAD zenekar tagjai mindenféle organikus és mechanikus alkatrészekből pakolják össze a kíméletlen, kompromisszummentes gáztaposó kreatúrát, reprezentálva a dalszöveg mondanivalóját és alátámasztva a zene kalapáló-lüktető ritmusát. Máténak is tetszett az ötlet, emlékezett is egy Speedzone-os videóra, ahol egy hot rod-bajnokot kaptak mikrofonvégre: ő nem más, mint Johnny Diablo.

CH megszerezte a telefonszámát, és csakhamar kiderült, hogy Johnny szeret keresztbeállt autós célfotóval versenyt nyerni, mindezt leginkább vizes homokon, és a dalszöveghez híven csak akkor használja a féket, ha véletlenül a gáz mellé lép. Mindemellett ROAD és RACE tetoválások díszítik az ujjait, a gépe pedig egy igazi szörnyszülött, 30-as évek kasztnija és V8-as hengerek bizarr szerelemgyermeke, aminek minden röffenése egy súlyos riff: tökéletes egymásra találás. A zenekar nem sokkal később már nyakig olajosan nyüstölte a hangszereket és a szerszámokat a Last Barons garázsában, akiknek szintén óriási köszönet jár a nagyszerű forgatási helyszínért és segítségért. Johnny már oda is elhozta a kocsiját megmutatni, de az igazi száguldó cirkusz pár nappal később vette kezdetét, amikor is az anyósülésen sikítva próbáltunk meg a gimbalba kapaszkodni, mert más stabilabb pont úgysem volt az autóban.”

 

 

ROAD online:

facebook.com/roadzenekar/
youtube.com/user/roadmusicvideo/

H-Music online:

H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram